Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Ιταλία και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στην Ιταλία, οι ΗΠΑ επέδειξαν συντριπτική ανωτερότητα οδηγώντας σε μια “ευκολία” την ήττα της Λιθουανίας με σκορ 100-63. Το αποτέλεσμα αυτό εξασφάλισε στην ομάδα την είσοδο στους ημιτελικούς, περιμένοντας να παίξει ενάντια στη Γερμανία ή τη Λετονία.

Οι κορυφαίοι σκόρερ για την ομάδα των ΗΠΑ ήταν ο Μάικαλ Μπρίτζες με 24 πόντους και ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον με 18 πόντους.

Από την πλευρά της Ιταλίας, ο Σιμόνε Φοντέκιο ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους. Τώρα, η Ιταλία περιμένει την ομάδα που θα ηττηθεί από τη Γερμανία και τη Λετονία, για έναν αγώνα κατάταξης που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (7/9).

Το ματς ξεκίνησε με ένα χαμηλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παραμένουν στενά μέχρι τα πρώτα πέντε λεπτά (8-7). Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι ΗΠΑ αυξήθηκαν τις επιδόσεις τους και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, οδηγώντας σε ένα +10 προς το τέλος της πρώτης περιόδου (14-24). Η κακή απόδοση των Ιταλών συνεχίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους ΗΠΑ να κατακτούν αρχικά ένα +23 (18-41) και να φτάνουν στα αποδυτήρια με 22 πόντους διαφορά (24-46).

Η Ιταλία φαινόταν ανίκανη να ακολουθήσει τον ανεμπόδιστο ρυθμό των ΗΠΑ στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού με τους παίκτες του Νίκολα Κέρ να προσφέρουν σκορ και θέαμα. Αυτό οδήγησε σε μια τρίτη περίοδο όπου οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν με προβάδισμα 39 πόντων (44-83). Φυσικά, το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν απλά τυπικό, με τις ΗΠΑ να επικρατούν με σκορ 100-63.

Τα δεκάλεπτα ήταν τα εξής: 14-24, 24-46, 44-83, 63-100.

Για περισσότερες στατιστικές πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: Στατιστικά του ματς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ