Ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών μεταξύ του Παναθηναϊκού και των Εσπερίδων: Οι δηλώσεις

Ο Παναθηναϊκός και οι Εσπερίδες θα αναμετρηθούν την Κυριακή (13:30) στο Ηράκλειο για το Κύπελλο Γυναικών. Οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου, με τις πράσινες να προειδοποιούν ότι δεν αναμένουν εύκολη νίκη παρά τον τίτλο του φαβορί, και την ομάδα της Καλλιθέας να δηλώνει έτοιμη για την έκπληξη.

Πηνελόπη Παυλοπούλου (Παναθηναϊκός): «Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ σήμερα ανάμεσα σε τόσους καταξιωμένους προπονητές και αθλητές. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για την όμορφη ενέργεια, να παίξουμε ίδια μέρα και στην ίδια τοποθεσία με τους άνδρες. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε εμείς στο μπάσκετ γυναικών. Την προβολή την έχουμε ανάγκη. Είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Ελπίζουμε να τα εμπνεύσουμε με τον κόπο και την προσπάθειά μας να ακολουθήσουν το άθλημα».

Ελένη Καπογιάννη (προπονήτρια, Παναθηναϊκός): «Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο καταξιωμένους προπονητές και αθλητές που εμπνέουν κι εμένα προσωπικά και όλον τον αθλητικό κόσμο.Θα ήθελα να χαιρετήσω την πρωτοβουλία της ΕΟΚ να διεξαχθεί ίδια μέρα και γήπεδο με τους άνδρες. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την προβολή μας».

Ζωή Κορρέ (Εσπερίδες Καλλιθέας): «Φυσικά θα είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι για μένα. Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό, έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά και θέλουμε το Κύπελλο. Από εκεί και πέρα ο καλύτερος θα κερδίσει».

Θάνος Σόφτσης (προπονητής, Εσπερίδες Καλλιθέας): «Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ την ομοσπονδία για την πρωτοβουλία και νομίζω είναι πρωτοφανές. Μετά από χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής θέλω να πω πως είμαστε ετερόφωτοι, παίρνουμε φως από το μπάσκετ Ανδρών, από τους προπονητές εμείς και οι αθλήτριες από τους καταξιωμένους παίκτες. Είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός όπως και όλες οι ομάδες των Ανδρών όταν συναντάνε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό έχουν ένα μειονέκτημα. Αλλά επειδή αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό πρόσφατα, δείξαμε ότι μπορούμε είμαστε ανταγωνιστικοί. Και ελπίζω κάποιες εκπλήξεις που έχουν γίνει στο κύπελλο να ακολουθήσουμε κι εμείς και να κατακτήσουμε το Κύπελλο φέτος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ