Ο Σέρτζιο Σκαριόλο απολύθηκε από τη Βίρτους Μπολόνια!

Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν στην Ιταλία και την Ευρωλίγκα, η ομάδα της Βίρτους Μπολόνια αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον προπονητή Σέρτζιο Σκαριόλο. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ιταλού προπονητή ήταν η αιτία για αυτή την απόφαση.

Η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας αναφέρει: “Δυστυχώς, αυτές οι δηλώσεις υπονομεύουν την ηρεμία και τον ενθουσιασμό της ομάδας, η οποία προετοιμάζεται για τις πρώτες υποχρεώσεις της νέας σεζόν με στόχο να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα και εγχώρια και διεθνώς“. Μαζί με τον προπονητή, απολύθηκε και ο άμεσος συνεργάτης του, Αντρέα Ντιάνα.

Η μείωση του προϋπολογισμού και η αναχώρηση πολλών παικτών οδήγησαν τον Σκαριόλο να υπονοήσει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους στόχους της ομάδας. Σε μια απάντηση όσο πιο εποπτική γίνεται για τις προσδοκίες της ομάδας, δήλωσε: “Θα πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση, εκείνη μου έδωσε αυτή την ομάδα για να την κάνω ανταγωνιστική και να κάνω ό,τι είναι δυνατό με τα διαθέσιμα μέσα“.

Επίσης, πρόσθεσε ότι “φέτος το ρόστερ έχει λιγότερο επιθετικό ταλέντο από πέρυσι” και επικυρώνει ότι “ο Λούντμπεργκ προπονείται καλά με την ομάδα, αλλά η διοίκηση δεν τον υπολογίζει“, επιβεβαιώνοντας την προσπάθεια της διοίκησης να απαλλαγεί από το μεγάλο συμβόλαιο του παίκτη από τη Δανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ