Ο Πλάθα εκτιμά την απόδοση της ΑΕΚ και σχολιάζει τις βολές

Ο Ζοάν Πλάθα σχολίασε την εξαιρετική εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αναφερόμενος στη σημασία των βολών για την ομάδα του. Δήλωσε ότι σε κάποιες στιγμές πρέπει να παίζουν πιο έξυπνα και να δημιουργούν τις συνθήκες για να αποκομίζουν και εκείνοι βολές, χωρίς ωστόσο να μομφάρει τον αντίπαλο. Επιπλέον, σχολίασε την τελευταία φάση του αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο Ζοάν Πλάθα αναφέρθηκε:

– Στο ματς: «Όταν ένας αγώνας κρίνεται στον πόντο, είναι φυσικό να είναι αμφίρροπος. Και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να κερδίσουν. Η ανταγωνιστικότητα μας φαίνεται και βελτιώνεται, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Οι λεπτομέρειες κρίνουν τον αγώνα. Πρέπει να εστιάζουμε στον εαυτό μας και να είμαστε πιο έξυπνοι. Δεν νοιώθω απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Πρέπει να εστιάσουμε στο παιχνίδι μας και να δημιουργούμε τις συνθήκες να αποκομίζουμε βολές. Αυτό δεν αποτελεί μομφή για τον Παναθηναϊκό».

– Στο δεύτερο ημίχρονο: «Παλεύουμε να διατηρήσουμε σταθερή επίδοση και στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν είναι εύκολο. Είμαστε μια νέα ομάδα και πρέπει να προσαρμόζομαι συνεχώς σε ό,τι δημιουργούμε. Πρέπει να φθάνουμε τα όριά μας και να ακολουθούμε το σχέδιο. Οι παίκτες πρέπει να ανανεώνουν τις δυνάμεις τους και να τηρούν το πλάνο ακόμα κι αν χάσουν το παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά».
– Στην τελευταία φάση και το τρίποντο του Ραντλ: «Θέλουμε πάντα ένα εναλλακτικό σχέδιο. Συζητάμε για δύο προσεγγίσεις, ιδίως σε ανοιχτά γήπεδα. Η πρώτη επιλογή είναι να πάμε στις βολές. Οι αγώνες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν σε διαφορετικό χρονικό πλαίσιο. Η δομή των δύο ομάδων είναι διαφορετική. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε σαν ομάδα για όλα. Οι παίκτες μας ξέρουν ότι έχουν παιχνίδι σε 48 ώρες, αλλά είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα τους. Θα δούμε αύριο πώς θα είναι η μας φυσική κατάσταση».

Σχετικά με το εάν η εικόνα του αγώνα ήταν αποτέλεσμα της κούρασης του Παναθηναϊκού από τη διαβολοβδομάδα: «Αυτό πρέπει να το απαντήσει ο προπονητής Αταμάν. Δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό. Δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιοτικούς παίκτες και πλούσιο ρόστερ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα κούρασης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ