Ο Ολυμπιακός καταφέρνει να νικήσει την Παρτίζαν και γίνεται ισχυρός!

Ο Ολυμπιακός δείχνει τη δύναμή του και επικρατεί επίσης της Παρτίζαν! Οι “ερυθρόλευκοι” επιβάλλουν τον ρυθμό τους και εξασφαλίζουν μια ακόμη νίκη με το σκορ 3-1 σετ, αποδεικνύοντας τη δύναμή τους για την κλήρωση του Champions League!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή εμφάνιση, με πλούσιο ποιοτικό ποδόσφαιρο και τον παίκτη Γκουσταβάο να ξεχωρίζει, ενώ επίσης εντυπωσιάζει ο Παγένκ. Επόμενος γύρος για τον Ολυμπιακό είναι να αντιμετωπίσει ομάδες που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στους κατώτερους ομίλους του γύρου.

Αναλυτικά το παιχνίδι: Στην αρχή τον πρώτου σετ, η Παρτίζαν προηγείται μετά από μια κακή επίθεση του Ολυμπιακού, αλλά ο Παγένκ μειώνει το σκορ. Η Παρτίζαν κάνει το 3-1, αλλά ο Ολυμπιακός αντιδρά και παίρνει προβάδισμα 4-3. Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης προκαλούν λάθη στην Παρτίζαν με το σερβίς του Ζουπάνη και το μπλοκ του Παγένκ, αυξάνοντας το σκορ σε +3 για τον Ολυμπιακό (10-7). Οι Πειραιώτες δουλεύουν πολύ καλά στις επιθέσεις και ο Παγένκ είναι ο κύριος σκόρερ. Ο Ολυμπιακός διατηρεί το προβάδισμα, αλλά η Παρτίζαν μειώνει το σκορ στο 19-18 και ισοφαρίζει. Το σετ κλείνεται με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 25-22 για το 1-0.

Και στο δεύτερο σετ, η Παρτίζαν προηγείται 1-0, αλλά ο Ολυμπιακός ανατρέπει το σκορ χάρη σε μια άστοχη επίθεση των γηπεδούχων και έναν πόντο του Ζουπάνη. Το παιχνίδι ισοφαρίζεται ξανά (3-3), με τον Γκουσταβάο να κάνει δύο εξαιρετικά μπλοκ στον Τάντιτς, αυξάνοντας το προβάδισμα σε 5-3 και αναγκάζοντας τον προπονητή της Παρτίζαν να ζητήσει τάιμ άουτ. Η Παρτίζαν κερδίζει σερί 4-0 χάρη σε λάθη του Ολυμπιακού και δύο μπλοκ, παίρνοντας προβάδισμα 7-5. Το σκορ αλλάζει διαρκώς καθώς οι δύο ομάδες εναλλάσσονται. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να προηγηθεί, αλλά παραμένει στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας το σκορ συνεχώς. Σε κρίσιμο σημείο, η Παρτίζαν έχει προβάδισμα 24-20, κερδίζοντας από τα λάθη του Ολυμπιακού, και ισοφαρίζει σε 1-1 (25-20) από τον Μρνταν.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά δυναμικά στο τρίτο σετ, προηγείται γρήγορα 4-0, οι γηπεδούχοι μειώνουν σε 5-3, αλλά η ομάδα του Πειραιά ξεφεύγει ξανά στους +4 με έναν άσο του Τράβιτσα (7-4). Ο Ολυμπιακός παραμένει σε προβάδισμα με πολλούς πόντους διαφοράς για πιο μεγάλη διάρκεια του τρίτου σετ. Η Παρτίζαν καταφέρνει να μειώσει τη διαφορά, αλλά ο Ολυμπιακός κάνει ντεμαράζ με το 17-13 και αναγκάζει τον προπονητή της Παρτίζαν να ζητήσει τάιμ άουτ. Μέχρι το τέλος, το σκορ δεν αλλάζει και ο Ολυμπιακός παίρνει μια ακόμη νίκη που τον καθιστά ισχυρό.

Τα σετ: 22-25, 25-20, 19-25, 16-25

Σημειώσεις: Οι πόντοι της Παρτίζαν προήλθαν από 2 άσους, 41 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων, ενώ οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσους, 42 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 37 λάθη αντιπάλων.

Οι παίκτες της Παρτίζαν: Μπίτσανιν, Μαρίνοβιτς, Μρντακ, Τάντιτς, Γιάνκοβιτς, Τσβέτκοβιτς, Κρστέσκι (λ.), Ντόπουτζ, Πόποβιτς (λ.), Τζούρτζεβιτς, Άλεξιτς.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού: Παγένκ, Γκουσταβάο, Κουμεντάκης, Ζουπάνη, Τράβιτσα, Ιντάλγκο, Τζιάβρας (λ.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ