Ο Φατζόλι οφείλει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ – «Θα σου σπάσουμε τα πόδια»

Ο Φατζόλι, 22χρονος χαφ της Γιουβέντους, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 7 μηνών μετά από συμφωνία με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Ο νεαρός αθλητής παραδέχτηκε τα χρέη του λόγω του εθισμού του στον τζόγο. Η συμφωνία προήλθε από την έρευνα της εισαγγελίας του Τορίνο και τα λεγόμενά του επιβεβαιώθηκαν από τον έλεγχο σε κινητό και tablet. Συγκεκριμένα, είχε στοιχηματίσει σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά όχι σε αγώνες της ομάδας του. Ωστόσο, παραμένουν εκκρεμότητες με τα χρέη του, τα οποία ανέρχονται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μέρος της κατάθεσής του στη δικαστική αίθουσα έγινε δημοσίευμα στον ιταλικό Τύπο. Ο Φατζόλι περιέγραψε το πως ξεκίνησε να στοιχηματίζει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας U21. Αυτό ήταν αρχικά διασκεδαστικό, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε αντιμέτωπος με σοβαρά χρέη και απειλές για την ζωή του. Συσσορεύοντας χρέη σε παράνομα γραφεία στοιχημάτων, πίστευε ότι έπαιζε απλώς για να εξοφλήσει τα χρέη του.

Ο Φατζόλι ανέφερε επίσης τις οικονομικές συναλλαγές που έκανε για να καλύψει τα χρέη του. Ζήτησε δάνειο από έναν φίλο και έδινε ρολόγια σε άνθρωπους που είχαν σχέση με αυτό το υπόκοσμο ως αντάλλαγμα για χρήματα. Οι απειλές που δέχθηκε ήταν ακόμη πιο τρομακτικές, καθώς του είπαν ότι θα του σπάσουν τα πόδια.

Αν και η Γιουβέντους δεν γνώριζε τον επικίνδυνο εθισμό του Φατζόλι, ο παίκτης αποφάσισε να ενημερώσει την ομάδα όταν έμαθε για την έρευνα της εισαγγελίας. Ωστόσο, αυτή η ιστορία τελειώνει εκεί για τον νεαρό αθλητή, τουλάχιστον όσον αφορά τη δικαστική περίπτωση. Τώρα, ο Φατζόλι πρέπει να απεξαρτηθεί από τα χρέη του και να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει τον εθισμό του.

Τα δανεικά για… ρολόγια

Ο Φατζόλι ανέφερε ότι ζήτησε δάνειο από έναν φίλο για να αγοράσει ένα ρολόι, υποστηρίζοντας ότι οι λογαριασμοί του ήταν μπλοκαρισμένοι από τη μητέρα του. Επίσης, παραδέχτηκε ότι έδινε ρολόγια σε ανθρώπους που ήταν συνδεδεμένοι με παράνομα γραφεία στοιχημάτων. Η συνολική οφειλή του αυξανόταν και απείλησαν να του σπάσουν τα πόδια. Ο Φατζόλι δεν ενημέρωσε τη Γιουβέντους για τον εθισμό του, καθώς ήθελε να διατηρήσει θετικές συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ