Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γιουβέντους έρχεται σε αποκλιμάκωση: “Οι ultras μπορούν να επιστρέψουν”

Ο πόλεμος μεταξύ της Γιουβέντους και των ultras φαίνεται να φθάνει στο τέλος του, σύμφωνα με και τις δύο πλευρές.

Από το καλοκαίρι του 2018, η Γιουβέντους μπήκε σε μια νέα εποχή που δεν ήταν καλή από οπαδική άποψη. Η διαμάχη μεταξύ της διοίκησης του Αντρέα Ανιέλι και των οργανωμένων οπαδών είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή τους από το Allianz Stadium, το οποίο έγινε ένα είδος θεάτρου. Ωστόσο, οι ultras της Γιούβε ήταν πάντα παρόντες στα εκτός έδρας παιχνίδια, στηρίζοντας την ομάδα τους. Εντός έδρας, όμως, είτε δεν πηγαίνανε είτε πηγαίνανε και παρέμεναν σιωπηλοί. Επίσης, δεν επιτρεπόταν η χρήση σημαιών, ταμπουρλά ή καπνογόνων, ενώ στη θύρα των φιλοξενούμενων επιτρεπόταν όλα αυτά. Πρόκειται για κάτι που δεν ήταν φυσιολογικό για τη Γιουβέντους και τους οργανωμένους οπαδούς της, αλλά φαίνεται πως τα πράγματα αλλάζουν.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Τζανλούκα Φερέρο, κατά τη διάρκεια συνάντησης με πολιτικούς που είναι οπαδοί της ομάδας, εξήγησε ότι “ο πόλεμος με τους ultras τελείωσε, μπορούν να επιστρέψουν στο γήπεδο”. Παράλληλα, υπάρχουν πολλές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αναφέρουν τη δυναμική παρουσία των ultras στο επόμενο ντέρμπι με την Τορίνο. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση σημαιών, ταμπουρλά, και ίσως ακόμα και των κανονικών πανιών των ομάδων. Πρόκειται για κάτι που δεν ήταν δυνατό τα τελευταία χρόνια καθώς η Γιούβε δεν τους αναγνώριζε. Με λίγα λόγια, όλα δείχνουν ότι η κανονικότητα επιστρέφει στο Allianz Stadium και αυτό είναι θετικό για τους Τορινέζους.

Φέτος, αυτό πραγματοποιήθηκε στον αγώνα με τη Λάτσιο και η αλλαγή στην ατμόσφαιρα ήταν προφανής, αφού το Stadium επανήλθε ως ποδοσφαιρικό γήπεδο. Στο ακόλουθο παιχνίδι με τη Λέτσε, οι ultras παρέμειναν και πάλι σιωπηλοί, αλλά τώρα φαίνεται πως μπορούν να επιστρέψουν… κανονικά και με άδεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ