Ο Εμμανουήλ Καραλής “πέταξε” για άλλη μια φορά πάνω από τα 6 μέτρα, δείχνοντας την εξαιρετική του φόρμα!
Φοβερός Καραλής: Ξεπέρασε τα 6,01 μ. στο Diamond League της Σανγκάης!
Ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής συνεχίζει να γράφει ιστορία, καταρρίπτοντας το δικό του άτυπο πανελλήνιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο. Στο Diamond League της Σανγκάης, ο Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 6,01 μέτρα, μια επίδοση που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στην κορυφή του κόσμου.
Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση του στον ανοιχτό ήταν 6 μέτρα, την οποία σημείωσε στο Χορζόφ της Πολωνίας τον περασμένο Αύγουστο. Να σημειώσουμε ότι η World Athletics έχει ενοποιήσει τα ρεκόρ ανοιχτού και κλειστού στίβου. Το απόλυτο ατομικό ρεκόρ του Καραλή παραμένει τα 6,05 μέτρα, επίδοση που πέτυχε στον κλειστό στίβο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Νανζίνγκ στις 22 Μαρτίου 2025.
Η πορεία του Καραλή στον αγώνα
Ο Καραλής ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα του στη Σανγκάη. Πέρασε:
- Τα 5.62 μ. με την πρώτη προσπάθεια.
- Τα 5.82 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια.
- Τα 5.92 μ. με την πρώτη προσπάθεια.
- Τα 6.01 μ. με την πρώτη προσπάθεια.
Αφού εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο, ο Έλληνας πρωταθλητής δοκίμασε τις δυνάμεις του στα 6.11 μέτρα, ένα ύψος που ξεπέρασε ο ανίκητος Μόντο Ντουπλάντις με την πρώτη προσπάθεια, κατακτώντας την πρώτη θέση στον αγώνα. Παρά τις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 6.11 μ., ο Καραλής κατέκτησε τη 2η θέση, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του κατάσταση ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων.