Λούκα Γιόβιτς: Κάθε σουτ κοστίζει 500.000 ευρώ στη Μίλαν

Η τιμωρία του Ολιβιέ Ζιρού φέρνει σε πρώτο πλάνο για τη Μίλαν τον, απογοητευτικό μέχρι στιγμής, Λούκα Γιόβιτς.

Ο Γάλλος επιθετικός τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κυρώσεις για την αποβολή του στο παιχνίδι με τη Λέτσε, και αυτό δημιουργεί πρόβλημα για την ομάδα. Στα παιχνίδια με τη Φιορεντίνα και τη Φροζινόνε ο Ζιρού θα λείπει, και ο προπονητής Στέφανο Πιόλι ψάχνει για λύσεις. Μία από αυτές είναι να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στον Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος ως τώρα δεν έχει αποδώσει όπως αναμενόταν. Ο Γιόβιτς προσέληφθη από τη Φιορεντίνα ως δανεικός, χωρίς να δοθούν χρήματα στην ομάδα που τον κατέχει. Το μόνο που απαιτήθηκε ήταν η Μίλαν να εξοφλήσει το συμβόλαιό του, το οποίο ανέρχεται στα 2,6 εκατ. ευρώ ετησίως. Συνεπώς, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, αυτό σημαίνει περίπου 217.000 ευρώ το μήνα.

Από τότε που έφτασε στο Μιλάνο, ο Γιόβιτς δεν έχει επιδείξει εντυπωσιακές επιδόσεις: 7 συμμετοχές συνολικά, με μόνο 2 ως βασικός. Δεν έχει σημειώσει κανένα γκολ ή ασίστ, και δεν έχει συμμετάσχει στο Champions League. Σύνολο 223 λεπτών συμμετοχής, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε μόλις 2 τελικές προσπάθειες, χωρίς καμία να καταλήξει στο τέρμα. Καταλογίζοντας το κόστος των επιδόσεών του, η GdS έχει τιτλοποιήσει τον Γιόβιτς ως τον επιθετικό που κάθε τελική προσπάθεια του κοστίζει 500.000 ευρώ στη Μίλαν.

Τον πιστεύουν, αλλά…

Πώς μπορεί λοιπόν να βελτιωθεί η κατάσταση; Είναι απλό: ο Γιόβιτς πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του στις τελικές προσπάθειες και στη συνέχεια να αρχίσει να σκοράρει. Αλλιώς, υπάρχει ο κίνδυνος να μην παραμείνει στην Μίλαν, ούτε καν στην Ιταλία. Το συμβόλαιό του με τη Φιορεντίνα λήγει στο τέλος της σεζόν, και πιθανόν οι Βιόλα να μην τον ανανεώσουν. Απ’ ό,τι φαίνεται, η παρουσία του παίκτη δεν ικανοποίησε τους ανθρώπους της Φιορεντίνα, καθώς πέρυσι σημείωσε μόλις 6 γκολ. Λίγα πολύ για έναν εξουδετερημένο επιθετικό, ο οποίος κάποτε είχε αγοραστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 60 εκατ. ευρώ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μόνο για να απογοητεύσει και στη συνέχεια στην Ισπανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ