Κερδοσκοπώντας μέσω κρυπτονομισμάτων: Πως οι εγκληματίες ξεπλένουν τα παράνομα κέρδη τους!

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, μια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες θα προσθέσει ένα λογισμικό που θα εντοπίζει παράνομα χρήματα που καταλήγουν σε κρυπτονομίσματα. Μέχρι τότε, οι άτομα που είναι συμμετέχοντες σε παράνομα στοιχηματικά κύκλωματα θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα για να καθαρίσουν τα κέρδη τους!

Το “Δίκη στο Open” αποκάλυψε ότι η “επένδυση” σε κρυπτονομίσματα είναι ένας από τους πιο έξυπνους τρόπους να αποκρύψεις παράνομα έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες, προωθώντας τα σε ειδικές ηλεκτρονικές τράπεζες. Οι αρχές δυσκολεύονται να εντοπίσουν τα χνάρια των παράνομων χρημάτων, καθώς η τεχνολογία επιτρέπει στους απατεώνες του στοιχήματος να αποφεύγουν τους νόμους.

Ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης του Ξεπλύματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα προσπαθήσει να καταργήσει το παράνομο στοιχηματισμό που γίνεται μέσω κρυπτονομισμάτων με τη χρήση του νέου λογισμικού. Παρόμοιες εφαρμογές έχουν χρησιμοποιηθεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ!

Ένας εκτελεστικός διευθυντής μιας ομάδας της Super League 2 πέρυσι, είχε το σύνηθες έθιμο να στοιχηματίζει συστηματικά στους αγώνες της ομάδας του. Ο Αθλητικός Κώδικας απαγορεύει απόλυτα σε αξιωματούχους ομάδων, ποδοσφαιριστές και προπονητές να στοιχηματίζουν σε αγώνες της ομάδας τους. Μια νόμιμη στοιχηματική εταιρία στην Ελλάδα εντόπισε τον ποδοσφαιριστή, υπέβαλε αναφορά στην ΕΠΑΘΛΑ (Επιτροπή Αθλητικής Ακεραιότητας) και η υπόθεση παραπεμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε με την αυστηρότερη ποινή, που είναι η διετής απαγόρευση συμμετοχής σε ποδοσφαιρικές δραστηριότητες.

Πηγή: dikisports.blogspot.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ