Κάνγκουα αγωνίζεται απόψε με Χάποελ – Αν παίξει, αποκλείεται από τα προκριματικά για την ΑΕΚ

Κάνγκουα αγωνίζεται απόψε με Χάποελ – Αν παίξει, αποκλείεται από τα προκριματικά για την ΑΕΚ

Ο Κινγκς Κάνγκουα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Χάποελ Μπερ Σεβά για το αποψινό (21/7, 22:00) ματς με τη Βίκινγκουρ στο Ρέικιαβικ, για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, οι πιθανότητες να τον δούμε βασικό είναι πολλές.

Αν αγωνιστεί, η υπόθεση της μεταγραφής του στην ΑΕΚ αποκτά πρόσθετη διάσταση. Ο κανονισμός της UEFA περί cup‑tied παικτών θα τον αποκλείει από τα προκριματικά με άλλη ομάδα – δηλαδή, αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ο Ζαμπιανός θα μπορεί να παίξει μόνο στη League Phase μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όχι στα playoffs.

Οι διαπραγματεύσεις ωστόσο παραμένουν σε εξέλιξη. Η ΑΕΚ έχει καταθέσει επίσημη πρόταση, αλλά τα δεδομένα είναι δύσκολα. Η Φερεντσβάρος πρόσφερε 2,5 εκατ. ευρώ, η Χάποελ απάντησε με «όχι» και αξιώνει ποσό κοντά στα 7 εκατ. ευρώ – κάποιες πηγές κάνουν λόγο ακόμα και για 4 εκατ. ως χαμηλότερο όριο.

Κάνγκουα

Παράλληλα, ο ίδιος ο παίκτης έχει ξεκάθαρη προτεραιότητα. «Πηγές κοντά στη διοίκηση του παίκτη είπαν στο BolaNews ότι ο παίκτης θέλει να εξασφαλίσει μια μεταγραφή σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης – Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία ή Γαλλία», όπως μεταφέρεται. Αν δεν προκύψει σχετική πρόταση, θα εξετάσει άλλες επιλογές μόνο αν το οικονομικό πακέτο είναι σημαντικά καλύτερο.

Για την ΑΕΚ, ο 27χρονος μέσος είναι ο εκλεκτός για να καλύψει το κενό του Ορμπελίν Πινέδα, με τα χρήματα από την πώληση του Μεξικανού στη Μοντερέι να δίνουν μια ανάσα. Ο Μάρκο Νίκολιτς ζητάει ένταση, τρεξίματα και δημιουργία – στοιχεία που ο Κάνγκουα έδειξε άφθονα την περασμένη σεζόν: 12 γκολ και 11 ασίστ σε 40 ματς, MVP του πρωταθλήματος.

Το βράδυ στο Ρέικιαβικ, πάντως, η Χάποελ τον υπολογίζει για τα καλά. «Υπολογίζουν πολλά στην παρουσία του Κάνγκουα και πως θα δώσει τα πάντα και να βοηθήσει την ομάδα του», γράφει το sport1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ