ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Δεν θα ανεχθούμε καμία παραβίαση στο ΣΕΦ»

Με ένα δελτίο τύπου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τονίζει ότι δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση εις βάρος της ομάδας της στο αποψινό παιχνίδι της Stoiximan Basket League απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (20:15). «Ως Παναθηναϊκός, έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και δεν θα υποχωρήσουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο, δηλώνουμε ρητά ότι δεν θα επιτρέψουμε την πρόκληση καμίας βίας ή ρίψη αντικειμένων προς την αποστολή μας», αναφέρουν οι “πράσινοι”.

Δείτε την ανακοίνωση της ΚΑΕ:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, πιστή στις αρχές και τις αξίες της, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τον αγώνα κατά της βίας στο μπάσκετ.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουμε ότι δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε παραβίαση στο σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αλλά και γενικότερα από εδώ και στο εξής.

Η ασφάλεια των αθλητών και της αποστολής μας είναι άκρως σημαντική για εμάς και δεν θα συμβιβαστούμε, μέχρι να εξαλειφθούν εντελώς τα φαινόμενα βίας από το άθλημά μας.

Τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υποστεί πάρα πολλές επιθέσεις κατά τη διάρκεια αγώνων στο ΣΕΦ και έχουν γίνει αναρίθμητες διακοπές. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτές ήταν οι τελευταίες φορές που η ασφάλεια των αθλητών, των προπονητών και της αποστολής μας βρέθηκε σε κίνδυνο.

Δυστυχώς, στον τελευταίο αγώνα του περσινού πρωταθλήματος, σημειώθηκαν πρώτη φορά επεισόδια και στο ΟΑΚΑ, τα οποία ήταν εντελώς απαράδεκτα! Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δέχθηκε την ποινή από το αθλητικό δικαστή και, παραμένοντας πιστή στις αρχές της, δεν κατέφυγε στο αθλητικό δικαστήριο.

Επειδή δεν μένουμε μόνο στα λόγια, αποδείξαμε τη θέση μας με την αντίδρασή μας στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της Euroleague με τον Ολυμπιακό, όταν η αντίπαλη ομάδα κέρδισε και πανηγύρισε τη νίκη της στο κέντρο του γηπέδου μας χωρίς να προκαλέσει προβλήματα.

Ως Παναθηναϊκός, έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και δεν θα υποχωρήσουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο, δηλώνουμε ρητά ότι δεν θα επιτρέψουμε την πρόκληση καμίας βίας ή ρίψη αντικειμένων προς την αποστολή μας.

Ήλθε η ώρα να αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους. Η κυβέρνηση, η αστυνομία, αλλά και οι ίδιες οι ομάδες πρέπει να εξαλείψουν πλήρως τα φαινόμενα βίας από το μπάσκετ.

Αναμένουμε από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, που έχει πείσει για την αντίθεσή της στη βία, να το αποδείξει και στην πράξη, προσφέροντάς μας ανάλογη φιλοξενία στο παιχνίδι της 6ης Οκτωβρίου.

Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα ανεχθούμε τίποτα λιγότερο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ