Η διένεξη μεταξύ οπαδών της Βαλένθια και της διοίκησής της εξακολουθεί να είναι έντονη. Σήμερα, η Βαλένθια αποφάσισε να δράσει ενεργητικά για να διαλύσει τη διαμάχη, με τον κίνδυνο να προκαλέσει επιπρόσθετες αντιδράσεις και να εντείνει ακόμη περισσότερο τη διένεξη.
Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η Βαλένθια έχει ξεκινήσει να στέλνει επιστολές σε οπαδούς της ανακοινώνοντας την απόφασή της να τους αποκλείσει από το γήπεδο. Πρόκειται για οπαδούς που εντοπίστηκαν στις κάμερες να βρίζουν τον Πέτερ Λιμ, τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Οι επιστολές αυτές φαίνεται να απευθύνονται και σε οπαδούς που υιοθέτησαν αντικοινωνική συμπεριφορά προς άλλους οπαδούς που δεν συμμετείχαν σε προηγούμενες διαμαρτυρίες εναντίον της διοίκησης και του ιδιοκτήτη.
Η ποινή του αποκλεισμού κυμαίνεται από έξι μήνες έως δύο χρόνια, με την προθεσμία να απαντήσουν εντός τριών ημερών για να δικαιολογήσουν ότι δεν έχουν σχέση με τις υβριστικές εκφράσεις ή να διαλέξουν νομική διαμάχη με την ομάδα.
Κατά το τελευταίο παιχνίδι με την Αλμερία, καταγράφηκαν συνθήματα όπως “Πέτερ Λιμ πέθανε” ή “Ο Πέτερ Λιμ θα πεθάνει σήμερα”. Η απόφαση αυτή φαίνεται να σχετίζεται με την διαμάχη που ξεκίνησε με τον Βινίσιους, που ήταν θύμα ρατσιστικών επιθέσεων από οπαδούς της Βαλένθια, ενόψει του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου αναμένεται να συμμετέχει και πάλι στο γήπεδο. Μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα αποτρέψει νέες ρατσιστικές επιθέσεις.