Η Σημασία των Φανελών στην Ιστορία της ΑΕΚ

Η Σημασία των Φανελών στην Ιστορία της ΑΕΚ

Κατά τα 100 χρόνια της ΑΕΚ, η φανέλα έχει αποτελέσει σημαντικό “μάρτυρα” της πορείας της ομάδας. Από το κίτρινο χρώμα, στο μαύρο και το κιτρινόμαυρο, η εμφάνιση της ΑΕΚ έχει φορεθεί από μεγάλους αθλητές, προσδίδοντας λάμψη στην ποδοσφαιρική παρουσία τους.

Οι Ιστορικές Φανέλες

Στο παρόν αφιέρωμα, εστιάζουμε στις πρώτες φανέλες που έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη των οπαδών, καθώς και στην κορυφαία φανέλα στην ιστορία της ομάδας.

Οι Αξιόλογες Αναφορές

Μια από τις αγαπημένες φανέλες ήταν αυτή της σεζόν 1997-98, με τον δικέφαλο αετό στο επίκεντρο δια χειρός της Kappa. Εντυπωσιακές ήταν επίσης οι ριγωτές εμφανίσεις, όπως εκείνες της περιόδου 2002-04 από τη Nike.

Το 2010-11, η ΑΕΚ επέστρεψε στις ρίγες με την Puma, κερδίζοντας ακόμη ένα κύπελλο. Αξέχαστη είναι επίσης η φανέλα του 2018, όταν η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.

Η «Μαγεία» του 1994/95

Η εμβληματική φανέλα της σεζόν 1994-95 ξεχώρισε ως η πιο όμορφη που έχει φορέσει ποτέ η ΑΕΚ. Παρά τη μέτρια αγωνιστική πορεία, εντυπωσιακή ανάμειξη των χρωμάτων και του δικέφαλου αετού στη φανέλα τόνωσε το κύρος της πρώτης παρουσίας στους ομίλους του Champions League.

Η Basic δημιούργησε μία μοναδική εμφάνιση, με τον δικέφαλο αετό να διαπερνά ολόκληρη τη μπλούζα. Αυτή η φανέλα θεωρείται ρετρό αγαπημένη των οπαδών και εξαφανίζεται από τα ράφια κάθε φορά που κυκλοφορεί ως συλλεκτική έκδοση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ