Η ομάδα Κάλιαρι: Μια Ιταλική Ιστορία

Το 1963, ο Τζίτζι Ρίβα έγινε μέρος της Κάλιαρι, μια ομάδα που η Σαρδηνία τότε δεν είχε πολλή σημασία στην Ιταλία. Το 1970, βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Μετά την αποχώρησή του το 1976, η ομάδα και η περιοχή είχαν γίνει γνωστές.

Η Κάλιαρι έχει τώρα την προσοχή του ελληνικού κοινού, καθώς ο Παντελής Χατζηδιάκος αγωνίζεται με αυτήν. Ο προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό. Γενικά, η Κάλιαρι είναι γνωστή για το ότι ανεβαίνει και πέφτει ανάμεσα στα ιταλικά πρωταθλήματα.

Ο Τζίτζι Ρίβα πρόσδωσε σημασία στην ομάδα κερδίζοντας το πρωτάθλημα το 1970, αφού την προηγούμενη σεζόν είχε τερματίσει δεύτερη. Οι προκαταλήψεις για τη φτώχεια του νότου χτύπησαν άλλα μεγάλα κύματα αντίδρασης.

Παρόλο που η Κάλιαρι είναι μια μικρή ομάδα, έχει μια σημαντική ιστορία που την κάνει περήφανη και την καθιστά γνωστή στους άλλους μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Ιταλίας.

Την ιστορία της μπορείτε να ακούσετε στο νέο επεισόδιο El Sombrero Stories στο κανάλι της Stoiximan στο Spotify, με τους Κώστα Βαϊμάκη και Γιάννη Τσαούση να αποκαλύπτουν πώς ο Ρίβα άλλαξε την ιστορία της Κάλιαρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ