Η Ολλανδία αξιοποίησε τα πλεονεκτήματά της ενάντια στην Ελλάδα

Η Ολλανδία αξιοποίησε τα πλεονεκτήματά της ενάντια στην Ελλάδα

Η νίκη της Ολλανδίας με 3-0 επί της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024 δεν οφειλόταν μόνο στην διαφορά ποιότητας αλλά και στο υπερέχον ύψος της. Οι Ολλανδοί παίκτες εκμεταλλεύτηκαν το ανώτερο τους μέγεθος και τις στάνταρ φάσεις. Κατάφεραν να κερδίσουν όλες τις αερικές μονομαχίες στο πρώτο ημίχρονο και τις περισσότερες στο δεύτερο.

Όταν εξετάζουμε τα ύψη των δύο ομάδων, φαίνεται ότι η Ολλανδία είχε προβάδισμα. Στις σταθερές φάσεις, οι Ολλανδοί γέμιζαν την περιοχή με ψηλούς ποδοσφαιριστές. Παίκτες όπως οι Φαν Ντάικ, Ντούμφρις, Χάπκο, Βέγκχορστ, Χεερτρούιντα, Ντε Ρόουν και άλλοι, έδιναν πλεονέκτημα στην Ολλανδία. Ακόμη και οι πιο κοντοί ποδοσφαιριστές όπως οι Ακέ, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ και Σίμονς, συμβάλλοντας ταλαντούχα στην ομάδα. Από τον πάγκο, οι Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Ρέιντερς, Φέερμαν και Λανγκ, που είναι και ο πιο χαμηλόσωμος παίκτης, είχαν τη δυνατότητα να μπουν στο παιχνίδι.

Η σύγκριση με τα ελληνικά ύψη είναι ανισόρροπη και η απουσία του πολύ ψηλού Μαυροπάνου λόγω αποβολής ενάντια στη Γαλλία, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η Εθνική ομάδα είχε στην ενδεκάδα ποδοσφαιριστές όπως οι Χατζηδιάκο, Ρέτσο, Τσιμίκα, Ρότα, Κουρμπέλη, Σιώπη, Μπακασέτα, Μάνταλο, Μασούρα και Παυλίδη, ενώ από τον πάγκο εισήλθαν οι Κουλιεράκης, Γιαννούλης, Φούντας, Γιακουμάκης και Μπουχαλάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ