Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μη συμμετάσχει στο Champions League της επόμενης σεζόν λόγω… Νις

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μη συμμετάσχει στο Champions League της επόμενης σεζόν λόγω… Νις

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινδυνεύει να μην πάρει μέρος στο Champions League της επόμενης σεζόν, και η αιτία δεν είναι αποτέλεσμα αγώνα.

Το τελευταίο διάστημα, οι ιδιοκτήτες των “κόκκινων διαβόλων” εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης ποσοστού της ομάδας στον επιχειρηματία Sir Jim Ratcliffe. Σύμφωνα με αναφορές, ο Ratcliffe θα αποκτήσει το 25% της ομάδας έναντι περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών.

Με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας, ο δισεκατομμυριούχος θα κατέχει μετοχές σε δύο ομάδες, καθώς έχει ήδη μετοχές και στη Νις. Αυτό όμως δημιουργεί πρόβλημα καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, μία από τις δύο ομάδες δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Champions League της σεζόν 2024-2025.

Η Νις βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη Ligue 1, αλλά καθώς η Γαλλική λίγκα έχει δικαίωμα πρόκρισης για τρεις ομάδες, αν τερματίσει στην δεύτερη θέση θα λάβει θέση στο Champions League. Από την άλλη, η Premier League προσφέρει πέντε θέσεις και αν και είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν, και οι δύο ομάδες έχουν ελπίδες για πρόκριση στο Champions League.

Η μόνη λύση για να συμμετάσχουν και οι δύο ομάδες στο Champions League είναι να εξασφαλίσει απευθείας πρόκριση η Γιουνάιτεντ, ενώ η Νις να περάσει από τα προκριματικά του Conference League. Σε περίπτωση που και οι δύο ομάδες προκριθούν για το Champions League, τότε οι κανονισμοί ορίζουν πώς η ομάδα με την υψηλότερη θέση στην βαθμολογία θα αποκτήσει την θέση, εκδιώκοντας ουσιαστικά την άλλη. Αν τερματίσουν στην ίδια θέση τότε η Μάντσεστερ θα παίξει διότι το ranking της Αγγλίας στην UEFA είναι υψηλότερο. Παράλληλα, άνθρωποι της UEFA αναφέρουν ότι αν η Ineos δεν πωλήσει ένα από τα μερίδιά της, δεν μπορεί να συμμετάσχουν και οι δύο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκτός αν η μία είναι στο Champions League και η άλλη στο Conference League.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ