Η Φενέρμπαχτσε προετοιμάζει έφεση για την τιμωρία του Γουίλμπεκιν

Η Φενέρμπαχτσε προετοιμάζει έφεση για την τιμωρία του Γουίλμπεκιν

Η Φενέρμπαχτσε δεν ανέχεται την τιμωρία του Σκότι Γουίλμπεκιν!

Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος αγωνίζεται ως διπλής ιθαγένειας παίκτης για την εθνική Τουρκίας, δεν ενισχύθηκε από την ομάδα το καλοκαίρι, παρότι πάλεψε για μία ευκαιρία να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αποτυχία της Τουρκίας οδήγησε στην τιμωρία του, μαζί με τον Σέιν Λάρκιν, με ποινές απαγόρευσης συμμετοχής σε 5 αγώνες του πρωταθλήματος, πρόστιμο και ανάκληση διαβατηρίου!

Η τελευταία τιμωρία αποδείχθηκε ιδιαίτερα δυσμενής, καθώς πλέον ο παίκτης λογίζεται ως ξένος στο ρόστερ της Φενέρμπαχτσε, κάτι που δυσκολεύει την ομάδα να συμμετέχει στους εγχώριους αγώνες, όπου υπάρχουν περιορισμοί. Για αυτόν τον λόγο, ο σύλλογος έχει αποφασίσει να προσφύγει, με στόχο να εκδικάσει την υπόθεση σε διεθνές επίπεδο, συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την FIBA και το CAS!

Ως υπεράσπισή της, η Φενέρμπαχτσε επισημαίνει ότι ο Γουίλμπεκιν βρισκόταν σε φάση αποκατάστασης από τραυματισμό, επομένως ήταν αναγκαίο να απουσιάσει, γεγονός που καθιστά την τιμωρία άδικη. Επιπροσθέτως, η ομάδα δηλώνει ότι διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία για να επιβεβαιώσει αυτήν την ισχυριστική της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ