«Η Ελλάδα έχει 68% πιθανότητες για την 15η θέση και 3.3% για τη δεκάδα»

Με τέσσερις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ελλάδα έχει τις προϋποθέσεις για να βελτιωθεί στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Η χώρα μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 19η θέση του ranking της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και πρέπει να ανέβει προκειμένου να εξασφαλίσει ένα πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο επιτυγχάνεται από την 15η θέση.

Ο λογαριασμός του Twitter με το όνομα «Football Rankings» παρουσίασε πιθανότητες για την Ελλάδα να το πετύχει αυτό. Με χρήση στατιστικής ανάλυσης βασισμένης στα υπόλοιπα παιχνίδια όλων των χωρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο αναλυτής κατέληξε ότι η Ελλάδα έχει 68% πιθανότητες να φτάσει στην 15η θέση μέχρι το τέλος της σεζόν.

Επιπλέον, η ανάλυση προχώρησε ένα βήμα παραπέρα παρουσιάζοντας τις πιθανότητες των χωρών για μια θέση στο Top-10. Σε αυτόν τον κατάλογο, η Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλή θέση, με μόλις 3% πιθανότητες για μια παρουσία στη δεκάδα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, ακόμη κι αν η χώρα μας εξασφαλίσει άλλο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αυτό δεν θα ισχύει από τη σεζόν 2024-25, αλλά από το 2025-26.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ