Γιώργος Παπαγιάννης: «Έχω… απωθημένο με την Εθνική – Περήφανος που παίζω για τον Σπανούλη»

Γιώργος Παπαγιάννης: «Έχω… απωθημένο με την Εθνική – Περήφανος που παίζω για τον Σπανούλη»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε σχετικά με την έναρξη των υποχρεώσεων της Εθνικής στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, εστιάζοντας στα απωθημένα του ως προς τη συμμετοχή του στην ομάδα. Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ομιλία του Σπανούλη: «Αισθάνομαι πραγματικά περήφανος που παίζω για τον κόουτς Σπανούλη. Ξέρουμε τι σημαίνει, όχι μόνο ο κόουτς Σπανούλης, αλλά και όλη η γενιά που πρόσφερε τόσα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Ξέρουμε τι θέλει να προσφέρει και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που θα είναι αυτός ο προπονητής».

Για το ταξίδι στην Εθνική μέσα στα παράθυρα: «Αισθανόμαστε τη χαρά της επανένωσης στην Εθνική και την ατμόσφαιρα που δημιουργείται. Όλοι νιώθουμε την σημασία της συμμετοχής μας. Και όταν έφυγα και πήγα στο εξωτερικό, μου έλειπε όλο αυτό το κλίμα. Να μοιράζεσαι τον ίδιο στόχο, γιατί πάνω απ’όλα είναι η σημαία».

Για την κούραση: «Καταλαβαίνω ότι λόγω του παραθύρου κάποια πράγματα έγιναν όλα μαζί πριν. Μπορεί κάποιοι παίκτες να πιο κουρασμένοι και κάποιοι να έχουν ταλαιπωρηθεί από την αγωνιστική φόρτιση, αλλά πιστεύω ότι όλοι όσοι παίζουν στα παράθυρα δεν παραπονιέται κανείς. Είναι περήφανοι, όχι μόνο εμείς ως Έλληνες, μα όλοι όσοι παίζουν στις Εθνικές ομάδες τους. Αλλιώς δε θα ήταν εκεί, θα είχαν επιλέξει κάτι άλλο».

Για το πραγματικό απωθημένο του με την Εθνική ομάδα: «Έχω απωθημένο. Πόσο μάλλον όταν την πρώτη χρονιά μου, στο Ευρωμπάσκετ, φτάσαμε κοντά στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, όπως και στο Παγκόσμιο. Απωθημένα υπάρχουν και αισθάνομαι παρόμοια για αυτά όπως και οι συμπαίκτες μου, όπως ο Νικ, ο Σλούκα. Όλοι έχουν ένα απωθημένο».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα εκπληρωνόταν το απωθημένο: «Με μία διάκριση. Τώρα, σε ποια διοργάνωση; Σίγουρα για εμάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνουν και κάτι περισσότερο. Τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο Παγκόσμιο, ένα μετάλλιο είναι σημαντικό για όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ