Γαλλία: Αυστηρή τιμωρία για οπαδό που έκανε ρατσιστική επίθεση

Γαλλία: Αυστηρή τιμωρία για οπαδό που έκανε ρατσιστική επίθεση

Ένας οπαδός στη Γαλλία θα πληρώσει ακριβά για τη ρατσιστική επίθεση που διέπραξε κατά ποδοσφαιριστή μιας αντίπαλης ομάδας. Ο οπαδός, που είναι φίλος της ομάδας Νανσί και αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, προσποιήθηκε τους ήχους ενός κλαίοντος μαϊμού, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L’Equipe.

Ο δράστης εντοπίστηκε αργότερα από τη διοίκηση της ομάδας και έχει επιβληθεί κυρώσεις σε βάρος του. Η προσφυγή του απαγορεύεται να παρακολουθήσει αγώνες της αγαπημένης του ομάδας για τουλάχιστον 5 χρόνια και η υπόθεσή του θα φτάσει και στα δικαστήρια.

Δελτίο Τύπου της Νανσί:

«Αφού εξέτασαμε το βίντεο όλη τη νύχτα, επιβεβαιώνουμε ότι ουδέποτε υπάρχει αμφιβολία για την ταυτότητα του υπεύθυνου. Τον αναγνωρίσαμε και έχουμε σαφές εικόνα του να εισέρχεται στο γήπεδο. Διέπραξε χειρονομίες αντίστοιχες με τη συμπεριφορά ενός μαϊμού. Οι πράξεις φαίνονται να είναι αυτού ενός ατόμου, καθώς ο δίπλα του παρατήρησε διαφορετική συμπεριφορά».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας, Habib Beye, καθώς και όλους τους υπόλοιπους, ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτό να περάσει απαρατήρητο. Έχουμε λάβει υπόψη μας όλα όσα έχουν αναφερθεί. Δεν θα αφήσουμε αυτή την πράξη να περάσει ασυγχώρητη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ