Τη στιγμή που η Dubai BC έγραφε ιστορία, ο Φιλίπ Πετρούσεφ κουβαλούσε ένα γόνατο… 36άρη. Σε αποκαλύψεις που σόκαραν, ο Σέρβος φόργουορντ παραδέχθηκε ότι αγωνιζόταν με σοβαρή βλάβη χόνδρου και δύο οστικά οιδήματα, στηριζόμενος σε ενέσεις και παυσίπονα.
«Η κατάσταση ήταν πολύ ιδιαίτερη. Ήταν σαν να είμαι 30 ή 36 ετών και όχι 26. Ο χόνδρος στο δεξί μου γόνατο είχε καταστραφεί τόσο πολύ, που σε κάποια σημεία δεν είχε μείνει σχεδόν καθόλου», είπε χαρακτηριστικά στα σερβικά Μέσα Mozzart Sport και Sport Klub. Η περιγραφή του παραπέμπει σε παίκτη που μετράει δύο δεκαετίες στο παρκέ, όχι σε έναν 26χρονο που μόλις τώρα χτίζει καριέρα.
«Προσπάθεια σαμποτάζ» και το παρασκήνιο της μεταγραφής
Πίσω από την απόφασή του να πάει στη Dubai BC κρύβεται όμως και μία άλλη ιστορία. Ο Πετρούσεφ κατήγγειλε ότι μία ομάδα διέδιδε ψέματα για εκείνον πέρσι το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να τον σαμποτάρει. «Οι υπόλοιπες επιλογές δεν ήταν αρκετά συγκεκριμένες. Υπήρξε μια κατάσταση που δεν θέλω να αναλύσω. Είχαν απομείνει δύο ή τρεις ομάδες. Η μία αποφάσισε να αποκτήσει άλλον παίκτη, ενώ η άλλη έλαβε τόσο αρνητικές πληροφορίες για μένα από συγκεκριμένη πλευρά, ώστε τελικά η Dubai BC έμεινε ουσιαστικά η μοναδική πραγματική επιλογή», ανέφερε, χωρίς να κατονομάσει την ομάδα.
Ο γενικός διευθυντής της Dubai BC, Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς, από την πλευρά του εξήγησε ότι όλα έγιναν με διαφάνεια. «Πιστεύω ότι κάναμε μια εξαιρετική κίνηση και ότι η απόφαση του Φίλιπ ήταν καλή τόσο για εκείνον όσο και για εμάς. Γνωρίζει πολλούς ανθρώπους στον οργανισμό μας, υπάρχει μια δυνατή βαλκανική κοινότητα στο Ντουμπάι», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο παίκτης ήθελε μια νέα αρχή.
Η μάχη με τον πόνο και η επιστροφή
Παρά τον τραυματισμό, ο Πετρούσεφ ολοκλήρωσε τη σεζόν με μεγάλες θυσίες. «Έχασα αρκετές προπονήσεις και αγώνες. Το γόνατο είναι πολύ καλύτερα τώρα, το προετοιμάζω για τις επόμενες προκλήσεις», ανέφερε. Στη Euroleague, με τον Ερυθρό Αστέρα και τον Ολυμπιακό, μέτρησε 14.1 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ στην Αδριατική Λίγκα είχε 13.6 πόντους και 5 ριμπάουντ.
Οι θεραπείες και οι ενέσεις βοήθησαν στην αναγέννηση κάποιων ιστών, αλλά ο ίδιος ξέρει ότι η δουλειά δεν τελειώνει. «Πρέπει να δουλέψω πολύ τους μύες γύρω από το γόνατο, να διορθώσω όλες τις μικρές ενοχλήσεις και να ξεφορτωθώ τον πόνο, ώστε να μπορώ να παίζω χωρίς πισωγυρίσματα», κατέληξε.