Η απόφαση της FIFA να ορίσει αποκλειστικά Αργεντινούς διαιτητές για την αναμέτρηση της Γαλλίας με το Μαρόκο, στις 9 Ιουλίου, έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στους κόλπους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η διαιτητική ομάδα αποτελείται από τον Φακούντο Τέγιο, τους βοηθούς Χουάν Πάμπλο Μπελάτι και Γκαμπριέλ Τσάντε, τον τέταρτο διαιτητή Νταρίο Ερέρα και τον αναπληρωματικό Κριστιάν Ναβάρο, μια επιλογή που έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα γύρω από τη διοργάνωση.
Το κλίμα αμφισβήτησης και οι εφέσεις
Το ζήτημα της διαιτησίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει λάβει διαστάσεις, καθώς η γαλλική ομοσπονδία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αγγλίας, εξετάζει νομικές κινήσεις. Η ατμόσφαιρα είχε ήδη επιβαρυνθεί από το προηγούμενο της FIFA με τον Φολαρίν Μπαλογκάν, όπου η αναστολή της ποινής του Αμερικανού επιθετικού δημιούργησε δεδικασμένο, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των ομοσπονδιών.
?? ????????????????: There will be FIVE Argentine referees officiating France vs. Morocco. ??
???? Facundo Tello: Referee
???? Juan Pablo Belatti: Assistant Referee
???? Gabriel Chade: Assistant Referee
???? Dario Herrera: Fourth Official
???? Cristian Navarro: Reserve Assistant Referee… pic.twitter.com/trXgM6XK6S— Football Tweet ?? (@Footballtweet) July 7, 2026
Η αγγλική πλευρά, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μπεν Τζέικομπς, εξετάζει έφεση για την κόκκινη κάρτα του Τζάρελ Κουάνσα, ώστε να είναι διαθέσιμος στον προημιτελικό με τη Νορβηγία. Παράλληλα, το πρόγραμμα της διοργάνωσης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, καθώς μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της Ισπανίας και του Βελγίου, το μονοπάτι προς τον τελικό διαμορφώνεται με τις αναμετρήσεις Γαλλία-Μαρόκο και Νορβηγία-Αγγλία να κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Η Ισπανία θα βρει απέναντί της το Βέλγιο σε έναν ευρωπαϊκό «εμφύλιο», ενώ το τέταρτο ζευγάρι θα προκύψει από τους αγώνες Αργεντινής ή Αιγύπτου και Ελβετίας ή Κολομβίας.