Εξηγούμε την εκπληκτική πορεία του Έντσο Μαρέσκα στη Λέστερ – Η επιστροφή με αξιοπρέπεια σε 102 ημέρες!

Κατανοήθηκε τι επιτυγχάνει η Λέστερ φέτος στην Championship; Τι έχει επιτύχει και πού βρίσκεται μετά από τα πρώτα 11 παιχνίδια στην 2η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, την ομάδα του Έντσο Μαρέσκα, λίγους μήνες μετά την υποβιβασμό της από την Premier League;

Οι προκαταλήψεις ότι οι “αλεπούδες” είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και να επιστρέψουν στην κορυφαία κατηγορία αποδείχθηκαν πλήρως αληθινές. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει μετά από δύο μήνες στην Championship, με τη Λέστερ να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 30 βαθμούς από τους 33 διαθέσιμους.

Επιπλέον, η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα έχει την καλύτερη διαφορά γκολ (+17), έχει υποδεχθεί τα λιγότερα γκολ από όλες τις ομάδες της κατηγορίας, καθώς έχει δεχθεί μόλις έξι φορές γκολ και έχει διατηρήσει την ανέπαφη εστία της σε πέντε από τους 11 αγώνες. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει να κρατήσει την ανάκτηση από τον αντίπαλο σε περισσότερες περιπτώσεις!

Κάποια πράγματα φημολογείται ότι είναι προϊόν… προπονητή. Και στην περίπτωση του Έντσο Μαρέσκα, αυτό είναι αληθές, καθώς η Λέστερ παίζει με τον τρόπο που επιθυμεί. Με υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας (63,7%), με μεγάλη αποτελεσματικότητα και με τον Τζέιμι Βάρντι, που δεν είναι αναπληρωματικός, αλλά βασικό μέλος της ομάδας.

Ωστόσο, η πορεία της Λέστερ φέτος “δημιουργεί” ένα πολύ σημαντικό ερώτημα. Μπορεί να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ της Championship που το έθεσε η Ρέντινγκ πριν 18 χρόνια; Τότε, οι “royals” είχαν εξασφαλίσει την άνοδό τους με 106 βαθμούς. Η απάντηση είναι απλή… Αν η φετινή Λέστερ δεν μπορεί να το καταφέρει, τότε ποια μπορεί;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ