Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027

Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027

Ο Βασίλης Σπέρτος, προπονητής της Εθνικής γυναικών στο ποδόσφαιρο, ανακοίνωσε σήμερα τις 26 παίκτριες που θα κατέβουν στα δύο πρώτα ματς των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027. Η ομάδα αντιμετωπίζει τη Γεωργία στις 3 Μαρτίου και τα Νησιά Φερόε στις 7 Μαρτίου, και τα δύο στο Ηράκλειο. Στόχος είναι η πρόκριση στα play-off για την τελική φάση.

Οι τερματοφύλακες και οι αμυντικές

Στην πύλη καλείται η Ραφαήλια Πεταλωτή από τον ΟΦΗ, μαζί με τη Δήμητρα Γιαννακούλη της ΑΕΚ και τη Στυλιανή Κατεργιαννάκη της ΡΕΑ. Στην άμυνα ξεχωρίζει η Μαρίνα Θεοδωράκη που παίζει στο GKS Katowice, η Στέισι Σοφία Παπαδοπούλου στο Hibernian και η Ελένη Μάρκου στην Eintracht Frankfurt. Από τα ελληνικά σωματεία έρχονται η Μαρία Καπνίση και η Μαρία Γκούνη-Παπαϊωάννου της ΑΕΚ, η Σταματία Νταρζάνου από την Pogon Szczecin, η Μαρία Πατερνά του ΟΦΗ, η Μαρκέλλα-Δήμητρα Κοσκερίδου του ΠΑΟΚ και η Ευθυμία Μπράμε του Αστέρα Τρίπολης.

Μέση γραμμή και επιθετικός τομέας

Για τη μεσαία γραμμή εμπιστεύεται ο Σπέρτος την Αθανασία Μωραΐτου από το FC Union Berlin, τη Γεωργία Χαλατσογιάννη του ΥΒ Frauen, την Ελένη-Νικολέτα Σαΐχ της ΑΕΚ, την Ελευθερία Δρακογιαννάκη και την Παναγιώτα Αργυρίου του ΠΑΟΚ, τη Δέσποινα Χατζηνικολάου της ΑΕΚ και τη Γρηγορία Πούλιου του Παναθηναϊκού. Επάνω, η Βασιλική Γιαννακά και η Ηλέκτρα Τζούρτζεβιτς του ΠΑΟΚ, η Αναστασία Σπυριδωνίδου του Αστέρα Τρίπολης, η Ιωάννα Παπαθεοδώρου στο OH Leuven, η Βεατρίκη Σαρρή της Birmingham City, η Καλλίστη-Κωνσταντίνα Μπρουκσάιρ των Rangers και η Σοφία Κόγγουλη της ΑΕΚ. Η Εθνική γυναικών ψάχνει σταθερότητα σε αυτά τα παιχνίδια, αφού η πορεία προς το Μουντιάλ απαιτεί νίκες από νωρίς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ