Ο αποκλεισμός της Νάπολι εμποδίζει την πρόσληψη του Σπαλέτι από την εθνική Ιταλίας

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει συμφωνήσει να αναλάβει τη θέση του προπονητή στην εθνική Ιταλίας, αλλά για να συμβεί αυτό, η Νάπολι πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της.

Η παραίτηση του προηγούμενου προπονητή της εθνικής ομάδας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ήταν μια έκπληξη για όλους, αλλά η ομοσπονδία βρήκε γρήγορα τον αντικαταστάτη του. Πρόκειται για τον πρώην προπονητή της Νάπολι, ο οποίος την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος πέρυσι.

Ωστόσο, για να αποχωρήσει από τη Νάπολι και να αναλάβει την εθνική ομάδα, ο Σπαλέτι πρέπει να πληρώσει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ που αναφέρεται στο συμβόλαιο του. Ο πρόεδρος της Νάπολι δεν είναι διατεθειμένος να χαρίσει αυτά τα χρήματα, όπως ανέφερε και ο δικηγόρος του κλαμπ.

Η ομοσπονδία, από την άλλη πλευρά, αρνείται να πληρώσει διότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει πληρώσει για την πρόσληψη προπονητή. Επίσης, θέλει να διατηρήσει τα χρήματα της ομοσπονδίας για όλα τα κλαμπ και να μην θεωρηθεί ότι δίνει προνόμια στη Νάπολι.

Οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμα ανοιχτές και αναμένονται νέα συναντήσεις. Οι αντιδράσεις είναι έντονες, αφού οι Ναπολιτάνοι επιμένουν να καταβληθεί το ποσό της ρήτρας για να απελευθερωθεί ο Σπαλέτι και να αναλάβει την εθνική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ