Δημήτρης Ιτούδης για την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ: «Επικοινώνησα με την οικογένειά μου, επιθυμία μας είναι η συνέχιση των αγώνων»

Δημήτρης Ιτούδης για την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ: «Επικοινώνησα με την οικογένειά μου, επιθυμία μας είναι η συνέχιση των αγώνων»

Μια βραδιά μπάσκετ στο Τελ Αβίβ εξελίχθηκε σε εφιάλτη, καθώς η επίθεση του Ιράν ανάγκασε τις αρχές να εκκενώσουν αιφνιδιαστικά το γήπεδο. Η κρίσιμη αναμέτρηση για τα ημιτελικά είχε φτάσει στην τρίτη περίοδο όταν η Διοίκηση Εσωτερικών Υποθέσεων έδωσε την εντολή για άμεση διακοπή.

Η αμηχανία και η στάση των ομάδων

Κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ο προπονητής της Χάποελ Τελ Αβίβ, Δημήτρης Ιτούδης, προσπάθησε να διαχειριστεί την κατάσταση ενώ περίμενε εξελίξεις. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως επικοινώνησε αμέσως με την οικογένειά του για να βεβαιωθεί πως είναι ασφαλείς.

Μπερδεμένος από τη στάση των φιλοξενούμενων, ο τεχνικός σχολίασε τη δυσκολία επικοινωνίας. «Οι παίκτες επέστρεψαν στο γήπεδο. Σύμφωνα με τις οδηγίες, επιτρέπονται έως 500 άτομα και η Χάποελ Τελ Αβίβ θέλει να παίξει τον αγώνα. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Χάποελ Ιερουσαλήμ δεν βγήκε στο γήπεδο, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με αυτούς. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ δεν απαντά, πήγαν στα αποδυτήρια και έκλεισαν την πόρτα. Δεν τους καταλαβαίνω, ακολουθούμε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικών Υποθέσεων, μπορούμε και πρέπει να διεξάγουμε τον αγώνα. Δεν νομίζω ότι ο Μίτσιτς φοβάται, είναι εδώ στο γήπεδο και σουτάρει. Όλοι οι ξένοι παίκτες μας είναι στο γήπεδο και έτοιμοι να παίξουν».

Προτεραιότητα η ασφάλεια πάνω από το μπάσκετ

Με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί, ο Ιτούδης παραδέχτηκε ότι η κατάσταση ξέφυγε από τα αθλητικά πλαίσια. Τόνισε πως κάθε απόφαση πρέπει να υπηρετεί το ζήτημα της ασφάλειας των εμπλεκόμενων.

«Μας είπαν ότι ο αγώνας μπορεί να συνεχιστεί και μετά μας είπαν ότι η Ιερουσαλήμ ετοιμάζεται να φύγει. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχω αυτή τη στιγμή και αναμένουμε σύντομα συναγερμούς. Αυτό ξεπερνά τα όρια του μπάσκετ· πρέπει να καταλάβουμε ότι η ασφάλεια όλων είναι το πιο σημαντικό, όπως έκανε και η λίγκα όταν έδιωξε τους οπαδούς. Τώρα πρέπει να διακόψουμε τον αγώνα και να δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Θέλουμε να κλείσουμε το παιχνίδι απόψε, για αυτό είμαστε εδώ. Παίζουμε καλά, είχαμε το μομέντουμ και όλοι είδαν ότι ήμασταν καλοί σε αυτό το παιχνίδι. Προηγούμασταν πριν από 10 περιόδους, αλλά όπως είπα, αυτό ξεπερνά τα όρια του μπάσκετ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ