Δημήτρης Γούτας, ο κορυφαίος αμυντικός της Championship, κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδα!

Αυτός ο κλήση ήταν αξιοπρόσεκτη. Ο Δημήτρης Γούτας της Κάρντιφ δεν ήταν αρχική επιλογή για τον προπονητή Gustavo Poyet, αλλά λίγες μέρες πριν το σημαντικό παιχνίδι με την Ιρλανδία, ανακοινώθηκε ότι θα ενωθεί με την Εθνική Ελλάδα.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος τραυματίστηκε και ο 29χρονος αμυντικός ήταν το ανεπίσημο αντικαταστάτης του, μια επιλογή που φαίνεται πως ήταν η πιο λογική.

Γιατί λέμε αυτό; Επειδή ο Δημήτρης Γούτας είναι ο κορυφαίος αμυντικός της Championship, αν κοιτάξουμε τα στατιστικά στοιχεία. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα 11 ματς της Κάρντιφ, έχει προσαρμοστεί πλήρως στην κατηγορία, έχει σκοράρει μία φορά και η ομάδα του βρίσκεται σε καλή θέση για προκριματικά πλέι-οφ. Επιπλέον, είναι ο στόπερ με τον υψηλότερο βαθμό αξιολόγησης σε όλη την κατηγορία.

Τη στιγμή αυτή, ο Δημήτρης Γούτας έχει μέσο όρο βαθμολογίας 7,20. Ο Wout Faes της Leicester βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 7,17, ενώ ο άλλος αμυντικός των “αλεπούδων”, Jannik Vestergaard, είναι τρίτος με την ίδια βαθμολογία.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι κεντρικοί αμυντικοί στη λίστα, αλλά όλοι βρίσκονται πίσω από τον Δημήτρη Γούτα. Πώς θα μπορούσε λοιπόν ο κορυφαίος αμυντικός της Championship να μην κληθεί στην Εθνική Ελλάδα, με σκοπό την πρόκριση στο EURO 2024;

Ο Δημήτρης Γούτας συνεχίζει να βελτιώνεται και να αξίζει την εμπιστοσύνη. Ανυπομονεί για την 4η συμμετοχή του με την εθνική ομάδα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή της καριέρας του στην Αγγλία. Ας το έχουμε στο μυαλό μας…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ