Δήλωση υπουργού: «Αδιανόητο να διατηρηθούν 20 ομάδες στη Serie A»

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας εξέφρασε την άποψή του ότι είναι αδιανόητο να παραμείνουν 20 οι ομάδες στη Serie A, αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πριν λίγες μέρες, στις 17 Νοεμβρίου, δημοσιεύθηκε στον ιταλικό Τύπο ένα πλάνο που εκπονεί η ομοσπονδία. Αυτό το πλάνο προβλέπει λιγότερους υποβιβασμούς από τη Serie A στη Serie B. Φαίνεται λοιπόν ότι η ομοσπονδία του Λέλε Γκραβίνα επιδιώκει να μειώσει τον αριθμό των υποβιβαζόμενων ομάδων παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε κατά τη διάρκεια μιας σχετικής συζήτησης που διεξήχθη.

Σε αυτήν τη συζήτηση συμμετείχαν και πρόεδροι ομάδων της Serie A. Ο Ουρμπάνο Κάιρο της Τορίνο τόνισε ότι «είναι αδιαπραγμάτευτο να έχει η Serie A 20 ομάδες. Όσες περισσότερες ομάδες, τόσο το καλύτερο, καθώς θα υπάρχουν περισσότεροι αγώνες και θα είναι αυξημένα τα έσοδα από το στοίχημα». Είναι φανερό ότι οι περισσότεροι πρόεδροι ομάδων στην Ιταλία επιθυμούν να αυξήσουν τα έσοδα τους μέσω του αυξημένου αριθμού αγώνων και των στοιχηματικών εσόδων. Εντούτοις, ο υπουργός Αθλητισμού, Αντρέα Αμπόντι, εξέφρασε διαφορετική άποψη.

Ο υπουργός τόνισε ότι είναι αδιανόητο να διατηρηθούν 20 ομάδες στη Serie A, 20 στη Serie B και 60 στη Serie C δεδομένου ότι αυτό δεν επιτρέπει την αξιοπιστία του συστήματος και τον θεμιτό ανταγωνισμό. Πρότεινε λοιπόν τη σημαντικότερη συζήτηση αυτού του θέματος και εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη μεταρρυθμίσεων παρά τις συνεχείς υποσχέσεις από το 2010.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ