Δηλώσεις του Βρούτση για το μπάσκετ και τα μέτρα ασφαλείας

Δηλώσεις του Βρούτση για το μπάσκετ και τα μέτρα ασφαλείας

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε για τη σημασία του ελληνικού μπάσκετ ως παράδειγμα και τόνισε πως τα μέτρα που εφαρμόζονται στα γήπεδα ποδοσφαίρου θα εφαρμοστούν και στο μπάσκετ. Έκανε επίσης λόγο για την ομορφιά και τις αξίες που προσφέρει το μπάσκετ στον αθλητισμό. Επικρότησε την προσφορά του μπάσκετ στην απόδοση του ελληνικού αθλητισμού και υπογράμμισε την ανάγκη για παρόμοιες προσπάθειες και στο ποδόσφαιρο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στον πρόσφατο αθλητικό νόμο και τα αυστηρά μέτρα που πρέπει να τηρούνται. Επισήμανε πως οι κυρώσεις για αθλητικές παρατυπίες και βιαιότητες είναι πολύ αυστηρές, ενώ αναφέρθηκε και στην χρήση σύγχρονης τεχνολογίας καμερών στα γήπεδα του μπάσκετ, σύμφωνα με τον νόμο. Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της ταυτοποίησης των εισιτηρίων ως μέτρο ασφαλείας.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ανέφερε την σημασία του μπάσκετ στον ελληνικό αθλητισμό και εξέφρασε τη χαρά του για την ισότιμη αντιμετώπιση ανδρών και γυναικών σε αθλητικό επίπεδο. Τονίζοντας τη σπουδαιότητα του Final 8 στο Ηράκλειο, ευχήθηκε επιτυχία στις ομάδες και κάλεσε όλους να απολαύσουν το θέαμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ