“Δικτατορία, όλα βασίζονται στον φόβο” – Πρώην ποδοσφαιριστής της Αταλάντα κατακρίνει τον Γκασπερίνι

Ο Γιοακίμ Μέλε αποχώρησε από την Αταλάντα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά θα θυμάται για πάντα, φαίνεται, τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Ο Δανός πλάγιος αμυντικός υπέγραψε το καλοκαίρι του 2001 στην ομάδα της Μπεργκαμάσκι, από την οποία αποχώρησε φέτος, μετακινούμενος στη Βόλφσμπουργκ. Συνεχίζοντας την καριέρα του στη Γερμανία, ελπίζει ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη από ό,τι στην Ιταλία. Καλύτερη από ό,τι στην Αταλάντα, συγκεκριμένα, καθώς όσα λέει περιγράφουν μια περίεργη κατάσταση. Δεν είναι ότι ο Γκασπερίνι είναι κάποιος άγιος… Έχουν εκφραστεί διάφορα πρόσωπα στο ιταλικό ποδόσφαιρο που δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και τώρα ο Μέλε το επιβεβαιώνει.

“Η διαχείριση των αποδυτηρίων από τον Γκασπερίνι βασίζεται στον φόβο, είναι σχεδόν δικτατορικός. Δεν νιώθεις σαν άνθρωπος, αλλά σαν αριθμός. Δεν υπάρχει καμία σχέση με τον προπονητή και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία ελευθερία. Ο Γκασπερίνι θα μπορούσε να επιτεθεί σε κάποιον για περίεργα πράγματα. Για παράδειγμα, δεν επιτρέποταν να πηγαίνω με τον Χόιλουντ στις προπονήσεις και μου έκανε παρατηρήσεις για αυτό”, ανέφερε αρχικά σε συνέντευξή του στην Tuttosport και συνέχισε.

“Εάν γινόταν διπλή προπόνηση, έπρεπε να παραμείνουμε στο κλειστό γήπεδο και να κοιμηθούμε εκεί τη νύχτα, δεν μας επιτραπόταν να επιστρέψουμε στα σπίτια μας. Δεν ξέρω αν είναι χαρακτηριστικό των Ιταλών, αλλά αυτές είναι καταστάσεις που στο τέλος σε κάνουν να νιώθεις εκνευρισμένος και κουρασμένος”, είπε. Τα λόγια αυτά προκάλεσαν έκπληξη σε ορισμένους δημοσιογράφους και λειτουργούν ως επιβεβαίωση για όσα πιστεύουν για τον Γκασπερίνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ