Μπαλτάκος: «Έχω γνώμη για τις κλήσεις του Πογιέτ, αλλά δεν μπορώ να τη δηλώσω»

Μπαλτάκος: «Έχω γνώμη για τις κλήσεις του Πογιέτ, αλλά δεν μπορώ να τη δηλώσω»

Σε μια συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε για την εθνική ομάδα της Ελλάδας και τους ξένους διαιτητές. Αναφέρθηκε στη γνώμη που έχει για τις κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ, αλλά αποφάσισε να μην την αποκαλύψει για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ομάδα. Επιπλέον, επεσήμανε ότι η ΕΠΟ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της σχετικά με το θέμα των καρτών των διεθνών ποδοσφαιριστών τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, σχολίασε τις δράσεις της ΕΠΟ για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών και πυρόπληκτων επαρχιών. Τόνισε ότι το ποδόσφαιρο αυτήν τη στιγμή είναι δευτερεύον, και η ΕΠΟ επιθυμεί να βοηθήσει και κοινωνικά. Έτσι, θα στείλει νερό στη Θεσσαλία και σε όλους τους νομούς που πλήττονται από πλημμύρες. Επιπλέον, σκοπεύει να ζητήσει από την UEFA να διοργανώσει φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές με τα έσοδα να διατεθούν στους πληγέντες από τις πλημμύρες.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον διάλογο του με τον διεθνή αντιπρόεδρο της UEFA, Τσέφεριν, και ανέφερε ότι είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρχουν ξένοι διαιτητές στα ματς του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, επεσήμανε ότι αν υπάρξει και πάλι κακή συμπεριφορά προς τους διαιτητές, η UEFA θα σταματήσει να αποστέλλει ξένους διαιτητές στην Ελλάδα, και αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα συμβεί αυτό. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα στους ξένους.

Σχολίασε επίσης το θέμα του πολωνού διαιτητή, αναφέροντας ότι αν υπήρχε εμπλοκή ελληνικής ομάδας, η ΕΠΟ θα ενημερωνόταν. Ωστόσο, είπε ότι αυτό το θέμα αφορά την UEFA και την πολωνική ομοσπονδία και όχι αυτόν προσωπικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στο λάθος με τις κάρτες που έγινε κατά λάθος σε κάποιους ποδοσφαιριστές. Επιβεβαίωσε ότι αυτό το λάθος θα εξεταστεί και θα ληφθούν αποφάσεις για το ποιος φέρει την ευθύνη και τι θα γίνει στο μέλλον. Υπογράμμισε ότι αν δεν είχαν καλό αποτέλεσμα, αυτό το λάθος θα είχε συνέπειες και μπορεί να έχει συνέπειες στο μέλλον.

Τέλος, σχολίασε τις επιλογές του Πογιέτ και είπε ότι έχει μια γνώμη για αυτές, αλλά δεν μπορεί να την πει δημόσια για να μην επηρεαστεί το κλίμα στην εθνική ομάδα. Επισήμανε ότι πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις του προπονητή και να τον κρίνουμε από τα αποτελέσματα. Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι έχει προσωπική άποψη για τις κλήσεις, αλλά δεν μπορεί να την δηλώσει δημόσια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ