Αβδάλας: «Προσπαθώ να πάρω τα πάντα από τους συμπαίκτες μου-Απίστευτη η συνεργασία με Σπανούλη»

Αβδάλας: «Προσπαθώ να πάρω τα πάντα από τους συμπαίκτες μου-Απίστευτη η συνεργασία με Σπανούλη»

Ο Νεοκλής Αβδάλας βάζει κάθε του ενέργεια στην προπόνηση με την Εθνική ομάδα, όπου είναι νέα πρόσωπα. Ο 18χρονος παίκτης του Παναθηναϊκού μοιράστηκε τα συναισθήματά του στην σελίδα της ΕΟΚ, μιλώντας για το παιδικό του όνειρο που έγινε πραγματικότητα, τη συνεργασία του με τους πιο έμπειρους παίκτες, και τις συμβουλές του προπονητή τους, Βασίλη Σπανούλη.

Πώς νιώθεις ως νέο μέλος της Εθνικής Ανδρών;
“Είναι πραγματικά υπέροχο για μένα. Μια μοναδική εμπειρία. Ένα όνειρο που είχα από παιδί. Από την πρώτη στιγμή που άγγιξα τη μπάλα, ονειρευόμουν να παίξω με αυτούς τους παίκτες. Τώρα που είμαι εδώ, προσπαθώ να απορροφήσω όσα περισσότερα μπορώ”.

Ποια διδάγματα αντλείς από τους συμπαίκτες σου και πώς συνεργάζεστε μαζί τους;
“Ό,τι θετικό. Από τις συζητήσεις μέσα στα αποδυτήρια έως την προπόνηση. Βλέπω τον Νικ (Καλάθη) να κάνει απίστευτες πάσες και τον «Λάρυ» (Λαρεντζάκης) να είναι γεμάτος ενέργεια στο γήπεδο”.

Τι σου έχει πει ο προπονητής Σπανούλης;
“Ο Σπανούλης είναι ένας θρύλος και είμαι τυχερός που μπορώ να μάθω από αυτόν. Μου έχει πει να έχω αυτοπεποίθηση και να τολμώ. Μου λέει ότι το μπάσκετ δεν γνωρίζει ηλικία”.

Πώς νιώθεις μετά από μια εβδομάδα προπονήσεων;
“Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά. Συγκεντρωμένοι στους φιλικούς αγώνες που ακολουθούν. Ο στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα του Προολυμπιακού Τουρνουά”.

Πώς βλέπεις την ετοιμότητα της ομάδας για το Τουρνουά;
“Πιστεύω ότι είναι εφικτό. Έχουμε παίκτες με μεγάλη εμπειρία που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Και με τον έμπειρο Σπανούλη στον πάγκο, πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Τι ρόλο πιστεύεις ότι θα έχουν οι φίλαθλοι;
“Οι φίλαθλοι θα είναι στο πλευρό μας, όπως πάντα. Οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν μια νέα επιτυχία για την Εθνική Ανδρών και αυτό μας δίνει ώθηση”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ