Άνιγκό: «Τα αποτελέσματα της Κ19 είναι αποτέλεσμα συνεργασίας όλων των τμημάτων της Ακαδημίας – Δεν είμαστε εδώ τυχαία»

Άνιγκό: «Τα αποτελέσματα της Κ19 είναι αποτέλεσμα συνεργασίας όλων των τμημάτων της Ακαδημίας – Δεν είμαστε εδώ τυχαία»

Η K19 του Ολυμπιακού κατάφερε μια σημαντική πρόκριση ενάντια στη Λανς στους «8» του UEFA Youth League, αναδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες της ομάδας.

Για αυτήν την επιτυχία και τη συνολική ποιοτική εργασία που γίνεται στις νεανικές κατηγορίες, μίλησε ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Ζοσέ Άνιγκο, στο πρόγραμμα του αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Βόλου.

Αναλυτικά, ανέφερε:

«Είστε από τους αφανείς ήρωες της ακαδημίας, εργαζόμενοι στο Ρέντη πίσω από τις κάμερες. Πως νιώθετε όταν βλέπετε επιτυχίες όπως αυτή των Νέων στην Ευρώπη;»

«Όταν ήρθαμε με τον Τόμας Μπενεντέτ, η αποστολή από τον Πρόεδρο ήταν να έχουμε καλή απόδοση σε όλες τις κατηγορίες των τμημάτων υποδομής. Αυτό επετεύχθη, αφού όλες οι ομάδες μας παρουσιάζουν καλές επιδόσεις, από την Κ10 έως την Κ19. Η επιτυχία των Νέων αντικατοπτρίζει το έργο ολόκληρου ενός Συλλόγου. Ξεκινά από τη διοίκηση, το σκάουτινγκ, το ιατρικό και το αθλητικό τμήμα. Όλοι στην Ακαδημία συνεισφέρουν στα θετικά αποτελέσματα των ομάδων μας. Αυτό αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας για εμάς».

«Πόσο υψηλά πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσουν οι Νέοι του Ολυμπιακού στο UEFA Youth League;»

«Δεν υπάρχουν όρια. Έχουμε μια καλή ομάδα και όλα είναι εφικτά. Δεν βρισκόμαστε εδώ τυχαία».

«Πιστεύετε ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να συμβάλουν στον Ολυμπιακό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο μέλλον;»

«Ναι, έχουμε πολλούς υποσχόμενους παίκτες. Μπορώ να πω ότι κάποιοι θα γίνουν επαγγελματίες γρήγορα, διότι έχουν τις δυνατότητες και τα προσόντα για κάτι τέτοιο».

«Η ομάδα των Νέων πέρασε από την Ίντερ με αριθμητική ανωτερότητα και κατάφερε να προκριθεί ενάντια στη Λανς, αντιμετωπίζοντας αγωνιστικά προβλήματα και πίσω στο σκορ με 0-2. Αυτό δείχνει το χαρακτήρα της ομάδας; Τι αντιπροσωπεύει ο Ολυμπιακός

«Σίγουρα, οι Νέοι της ομάδας Κ19 έχουν ταλέντο, αλλά πάνω απ ‘όλα έχουν χαρακτήρα και εξαιρετική νοοτροπία. Θα δείτε το ίδιο πνεύμα σε όλες τις ομάδες μας, καθώς αυτός είναι ο τρόπος που διδάσκονται όλοι οι νέοι στην Ακαδημία του Ολυμπιακού».

«Η Ακαδημία δεν περιλαμβάνει μόνο τους Νέους, αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα. Μιλήστε μας για το έργο που γίνεται στο Ρέντη».

«Η Ακαδημία αποτελεί μια οικογένεια όπου έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα υγιές περιβάλλον. Όπως ανέφερα προηγουμένως, η επιτυχία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας. Μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα της Κ19 είναι αποτέλεσμα όλων των τμημάτων της Ακαδημίας. Υπάρχει σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα. Το σκάουτινγκ εργάζεται καλά, η διοίκηση της Ακαδημίας είναι αξιόπιστη, ενώ το αθλητικό και ιατρικό τμήμα είναι αποτελεσματικά. Με τον Τόμας Μπενεντέτ, είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε σε έναν Σύλλογο και συνεργαζόμαστε με όλα αυτά τα τμήματα στην Ακαδημία».

«Πώς αξιολογείτε τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε στην πρώτη ομάδα;»

«Η πρώτη ομάδα διαθέτει έναν καλό και έμπειρο προπονητή και με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, η καθημερινή συνεργασία είναι εξαιρετική. Είμαι βέβαιος ότι η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού θα έχει εξαιρετικές εμφανίσεις στα play-offs του πρωταθλήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ