Αλλαγές στο format της Ελληνικής Καλαθοσφαιρικής Λίγκας: Τι αλλάζει

Αλλαγές στο format της Ελληνικής Καλαθοσφαιρικής Λίγκας: Τι αλλάζει

Με λιγότερο από έναν μήνα μένει για το πρώτο τζάμπολ στην ελληνική Καλαθοσφαιρική Λίγκα, γνωστή και ως Basket League. Η κλήρωση για το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα γραφεία της ΕΣΑΚΕ, οργάνωσης που διοργανώνει το πρωτάθλημα.

Έπειτα από την αποτυχία της ομάδας Τρίτωνας να κεφαλαιοποιήσει το εισιτήριο ανόδου που κέρδισε στην προηγούμενη σεζόν, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με δώδεκα ομάδες, έντεκα από την περσινή σεζόν και την προσθήκη του Αμαρουσίου στη θέση του Ιωνικού.

Ωστόσο, ένα πρωτάθλημα με 22 αγωνιστικές θεωρείται ανεπαρκές και μη εμπορικό. Για αυτόν τον λόγο, η ΕΣΑΚΕ προτείνει ορισμένες αλλαγές στο format, προκειμένου να προστεθούν περισσότεροι αγώνες μεγαλύτερης σημασίας πριν τα playoffs.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε, μετά την ολοκλήρωση των 22 αγωνιστικών, οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των έξι ομάδων, από την πρώτη έως την έκτη θέση και από την έβδομη έως την δωδέκατη θέση. Οι ομάδες θα παίξουν πέντε επιπλέον αγώνες, με τις τρεις πρώτες κάθε ομίλου (1, 2, 3 και 7, 8, 9 αντίστοιχα) να διεξάγουν τρεις αναμετρήσεις εντός έδρας και τους τρεις τελευταίους κάθε ομίλου (4, 5, 6 και 10, 11, 12 αντίστοιχα) να διεξάγουν δύο εντός έδρας και τρεις εκτός έδρας αγώνες. Με αυτόν τον τρόπο, ο αριθμός των αγώνων της κανονικής περιόδου αυξάνεται στους 27.

Από τα αποτελέσματα αυτά θα προκύψει και η τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου, με την ομάδα στη δωδέκατη θέση να υποβιβάζεται. Το σχέδιο προβλέπει επίσης την άνοδο δύο ομάδων από την Elite League. Οι ομάδες στην έβδομη και όγδοη θέση κερδίζουν θέση στα playoffs.

Με αυτό το format, η ΕΣΑΚΕ εκτιμά ότι το ενδιαφέρον θα διατηρηθεί σε όλες τις θέσεις για περισσότερες εβδομάδες και θα παρακολουθήσουμε και μερικά μεγάλα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου ενός επιπλέον ντέρμπι ανάμεσα στις διάσημες ομάδες της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ