Αλλαγές στην βαθμολογία του WRC από τη νέα σεζόν

Αλλαγές στην βαθμολογία του WRC από τη νέα σεζόν

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) ανακοίνωσε την πρόθεσή της για την εισαγωγή νέας βαθμολογικής κλίμακας στο Ράλι WRC έως το 2024, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες. Αυτή η κίνηση γίνεται με σκοπό να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα, λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος από κατασκευαστές και οδηγούς, όπως η απόφαση του Κάλε Ροβάνπερα να μην υπερασπιστεί τον τίτλο του το επόμενο έτος.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας, με επικεφαλής δύο πρώην συνοδηγούς, τον Ρόμπερτ Ριντ και τον Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, προκειμένου να αναζητηθεί η κατεύθυνση που πρέπει να δοθεί στο WRC.

Σήμερα (6/12), η FIA ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο ενέκρινε την αρχή της τροποποίησης της κλίμακας κατανομής βαθμών, με στόχο να ενισχύσει τον ενθουσιασμό και τον ανταγωνισμό, ιδιαίτερα την Κυριακή.

Λεπτομέρειες για το νέο σύστημα βαθμολογίας θα ανακοινωθούν σύντομα. Επιπλέον, το Παγκόσμιο Συμβούλιο αποδέχθηκε την υποψηφιότητα της κορεάτικης εταιρείας ελαστικών Hankook να γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής του WRC από το 2025, αντικαθιστώντας έτσι την Pirelli για τρία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ