Αγώνας All Star: «Το μπάσκετ ενισχύει την προσπάθεια να επιστρέψει η ζωή στην Καρδίτσα στους ρυθμούς της»

Αγώνας All Star: «Το μπάσκετ ενισχύει την προσπάθεια να επιστρέψει η ζωή στην Καρδίτσα στους ρυθμούς της»

Το άτυπο τζάμπολ του 26oυ Αll Star Game έγινε στο νέο δημαρχείο Καρδίτσας, με τη συνέντευξη Τύπου της οργανωτικής επιτροπής και πλέον ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ το οποίο θα διεξαχθεί στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούση» το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Eυάγγελος Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ): «Νιώθουμε μεγάλη χαρά ως ΕΣΑΚΕ και επαγγελματικό μπάσκετ που βρισκόμαστε εδώ, μαζί σας, στην Καρδίτσα λίγες ημέρες πριν το πρώτο All Star Game που θα φιλοξενηθεί στην πόλη σας και στο νέο κλειστό γυμναστήριο, το οποίο φέρει το όνομα του Γιάννη Μπουρούση, μια «δόξα» του ελληνικού αθλητισμού, που είναι «γέννημα θρέμμα» της Καρδίτσας. Το All Star Game είναι ένας θεσμός που άντεξε στον χρόνο. Ο αγώνας που θα γίνει στην Καρδίτσα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Καρδίτσας, είναι ο 26ος. Άντεξε στον χρόνο γιατί πρόκειται για ένα εορταστικό διήμερο που μας υπενθυμίζει, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι. Ότι ο αθλητισμός διδάσκει τον σεβασμό στον αντίπαλο. Ότι ο αθλητισμός προσφέρει και μεταδίδει, χαρά και όχι μίσος.

Το All Star Game, που συνδιοργανώνουμε με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών και πλέον Καλαθοσφαιριστριών, με την αρωγή του Συνδέσμου Προπονητών και της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, άντεξε επίσης στον χρόνο γιατί αναπτύσσει το άθλημα σε όλη την Ελλάδα.

Με την διοργάνωση της πλειοψηφίας των All Star Game στην περιφέρεια, πετυχαίνουμε την αποκέντρωση. Δίνουμε την δυνατότητα στους φιλάθλους της περιφέρειας να δουν από κοντά τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες της Stoiximan Basket League αλλά και μερικούς από τους κορυφαίους της Euroleague και του Basketball Champions League! Δυνατότητα που δεν έχουν συχνά σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στην Αθήνα. Το φετινό All Star Game έχει μια επιπλέον σημασία και αξία! Ερχόμαστε στην Καρδίτσα λίγους μήνες μετά την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Πρέπει να συγχαρώ τις τοπικές αρχές, την Περιφέρεια και τον Δήμο, όπως, επίσης, την ΚΑΕ Καρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΗ για την πολύ γρήγορη – με βάση την έκταση των ζημιών – αποκατάσταση του νέου κλειστού γυμναστηρίου «Γιάννης Μπουρούσης», ώστε να αγωνιστεί κανονικά η ομάδα στην έδρα της, μετά τις πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος και να γίνει το All Star Game, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Με την παρουσία του εδώ, το επαγγελματικό μπάσκετ στηρίζει την Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές. Στηρίζει την προσπάθεια να βρει η ζωή, οικονομική και κοινωνική, τους ρυθμούς που είχε πριν την κακοκαιρία Daniel.

Μάλιστα συνδυάζουμε το All Star Game με κοινωνικές δράσεις για να βοηθήσουμε τις πληγείσες περιοχές και ανταποδίδουμε με την παρουσία μας εδώ την αγάπη των φιλάθλων της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας για το μπάσκετ.

O ΕΣΑΚΕ με το All Star Game κάνει το μπάσκετ ένα με την κοινωνία, δημιουργεί υγιή πρότυπα για τη νεολαία μακριά από τη βία και τα ναρκωτικά, γιορτάζει με τους Θεσσαλούς και μοιράζεται μαζί τους τη μαγεία, το πάθος, τις αξίες του μπάσκετ, αναβαθμίζει συνολικά τον Ελληνικό αθλητισμό σε διεθνή πρότυπα!

Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην Καρδίτσα, από την κύριο Περιφερειάρχη και τον κύριο Δήμαρχο μέχρι το τελευταίο εθελοντή της Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, διότι από την πρώτη στιγμή που ανατέθηκε από τον ΕΣΑΚΕ το All Star Game, κάνουν το παν για διοργανώσουμε μια επιτυχημένη «Γιορτή». Μια «Γιορτή» που θα την χαρούμε όλοι μας. Καλώ όλους τους φιλάθλους, μικρούς και μεγαλύτερους της Καρδίτσας και των γύρω περιοχών, να έρθουν στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» το προσεχές διήμερο Σάββατο και Κυριακή, να ζήσουν την εμπειρία του All Star Game. Αξίζει. Να παίξουν μπάσκετ στο τουρνουά «3 on 3», να παρακολουθήσουν το Σάββατο το All Star Game του Μπάσκετ με Αμαξίδιο και τους All Time Stars. Και την Κυριακή να διασκεδάσουν με το show που έχουμε ετοιμάσει, τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, τις τσιρλίντερ, να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς.

Και ασφαλώς να παρακολουθήσουν τους κορυφαίους παίκτες της Stoiximan Basket League και από τους κορυφαίους της Euroleague και του Basketball Champions League και του EuroCup, στον Κεντρικό Αγώνα της Κυριακής και στους Διαγωνισμούς Τριπόντων και Καρφωμάτων».

Κωνσταντίνος Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Ευχαριστώ πολύ τον ΕΣΑΚΕ και τον πρόεδρο κ. Γαλατσόπουλο. Ευχαριστώ όλους τους αθλητές που θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Καρδίτσα. Και θα βρεθούν εδώ γιατί κατασκευάσαμε ένα υπερσύγχρονο κλειστό. Η Καρδίτσα γιορτάζει, ο αθλητισμός γιορτάζει. Ο αθλητισμός είναι η υγεία, είναι ζώη. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, τον δήμαρχο, την Καρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΗ και τον Γιάννη Μπουρούση που έχει το όνομα του το γήπεδο. Ο κόσμος πρέπει να βρίσκεται κοντά στην ομάδα κι εύχομαι να παραμείνΤο All-Star Game είναι πλέον εδώ και η ανυπομονησία μεγαλώνει. Είναι ωραίο να βλέπεις γεμάτο το γήπεδο με παιδιά, κάτι που ενθαρρύνει την Πολιτεία να επενδύσει σε περισσότερα γήπεδα. Όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία να έρθουν τα παιδιά και να γνωρίσουν τη χαρά του αθλήματος.

Ο διευθυντής του ΠΣΑΚΚ, Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης μεταφέρει τα λόγια του Προέδρου Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Είναι χαρούμενοι που το All-Star Game επέστρεψε στην επαρχία, κυρίως δε στην Καρδίτσα. Η πόλη αυτή έχει επενδύσει στο μπάσκετ και αντιμετωπίζοντας δυσκολίες, μας προσφέρει ένα εκπληκτικό άθλημα. Καλεί τον κόσμο να παρευρεθεί και υπόσχεται ένα γιορτινό διήμερο με θέαμα και πολλές εκπλήξεις.

Επιπλέον, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί τουρνουά 3on3 για παιδιά Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων της Καρδίτσας, ενώ την Κυριακή θα ακολουθήσει τουρνουά για τα σωματεία της πόλης, καθώς και ένα event στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας με πολλούς διαγωνισμούς και δώρα.

Ευχαριστίες απευθύνονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, τις τοπικές αρχές, αλλά και την ομάδα της Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία του γεγονότος.

Επισημαίνεται επίσης η παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη, του Χρήστου Καλούδη και του κ. Γαλατσόπουλου, προέδρου του ΕΣΑΚΕ. Όλοι προσκαλούνται να παραβρεθούν σε έναν αθλητικό γιορτινό χώρο.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των βετεράνων αθλητών και των εμπορικών επιμελητηρίων εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το γεγονός, αναγνωρίζοντας τη σημασία του για την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ