«Το μεγάλο χάος 20 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας»

«Το μεγάλο χάος 20 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Agence France-Presse) να πραγματοποιεί έρευνα για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Το άρθρο με τίτλο: «Μαθήματα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004; Αντισταθείτε στην οικοδομική παρόρμηση» αναλύει την εξέλιξη των εγκαταστάσεων που χτίστηκαν για τους αγώνες του 2004, εστιάζοντας στα γήπεδα που παραμένουν κλειστά ή δεν χρησιμοποιήθηκαν για κάτι σημαντικό.

Ένα από τα εμβληματικά παραδείγματα αποτελεί το Ολυμπιακό κέντρο του beach volley στην παραλιακή του Φαλήρου, το οποίο παραμένει ερημωμένο με ενδεικτικά σημάδια εγκατάλειψης.

Σύμφωνα με την έρευνα του AFP, το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας έκλεισε λόγω ασφαλειας και διάφορα άλλα αθλητικά συγκροτήματα μετατράπηκαν σε ιδιωτικά έργα. Επίσης, η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που σχετίζονται και με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Καπράλος: «Η Ελλάδα ξόδεψε πολλά χρήματα για υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, οι πόλεις που φιλοξενούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να αποφεύγουν την κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων που δεν θα χρησιμοποιούνται στο μέλλον. Επίσης, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά δεν υπήρχε σχέδιο συντήρησης μετά την ολοκλήρωσή τους.

Το άρθρο που δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και επισημάνθηκε από πολλά διεθνή Μ.Μ.Ε. αναφέρει το μεγάλο χάος που επικρατεί 20 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ