Το μαγικό 7 του Τζόκοβιτς

Το μαγικό 7 του Τζόκοβιτς

Παρά τα 36 του χρόνια, ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει να επικρατεί στα γήπεδα τένις. Ήρθε στον αθλητισμό για να κερδίζει και να δυσκολεύει τους νεότερους τενίστες που επιδιώκουν την κυριαρχία στον αθλητισμό. Μετά την αποχώρηση του Φέντερερ και την τραυματική κατάσταση του Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την κορυφή εύκολα.

Ο Σέρβος τενίστας κατέκτησε επτά τίτλους στο ATP Finals, περισσότερους από οποιονδήποτε άλλον. Αυτό αποδεικνύει τη δύναμή του έναντι των νεαρών παικτών που επιθυμούν να τον αντικαταστήσουν. Ο Τζόκοβιτς κατέχει το ιστορικό ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμού τελικών τίτλων, ενώ άλλοι δύο μεγάλοι τενίστες, όπως ο Φέντερερ και ο Ναδάλ, παραμένουν πίσω στη λίστα. Βρισκόμαστε στην εποχή του Τζόκοβιτς, είτε βρισκόμαστε στην τελευταία σελίδα ενός εντυπωσιακού κεφαλαίου στην ιστορία του τένις.

Νούμερο 1

Ο Γιανίκ Σίνερ είχε την υποστήριξη των οπαδών του στο Alpitour, αλλά ο Ιταλός απέτυχε να επικρατήσει του Σέρβου. Αυτό αποτυπώνεται και στα λόγια του προπονητή του, Κάρλος Αλκαράθ: “Ο Τζόκοβιτς είναι άριστος και πρέπει να ακολουθείς το παράδειγμά του. Η τεχνική του, η κινητικότητά του, η διαχείριση του χρόνου και της πίεσης κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι εντυπωσιακές. Διαθέτει εξαιρετική ποιότητα στο σερβίς και σπάνια χάνει δύο σερβίς σερί.”

Τον ίδιο ανταγωνισμό αντιμετώπισε και ο Σίνερ στον τελικό. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Τζόκοβιτς κατάφερε να κερδίσει τους περισσότερους τίτλους, φτάνοντας στους επτά, δείχνοντας πώς ο αριθμός 7 του είναι τυχερός γι’ αυτόν. Ο Αλκαράθ έμεινε στους έξι τίτλους, ο Μεντβέντεφ κατέκτησε πέντε και ο Σίνερ τέσσερις.

Μετά από αυτές τις επιτυχίες, ο Τζόκοβιτς τερματίζει για άλλη μια φορά στην κορυφή, κατέχοντας περισσότερους τίτλους (7), επιπλέον του Κάρλος Αλκαράθ παρόλο που έλαβε μέρος μόνο σε 12 τουρνουά.

Παρόλα αυτά, ισχύει το ρητό “ουκ εν τω πολλώ το ευ”…

πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ