Θρέψτε τις τουλίπες σας

Θρέψτε τις τουλίπες σας

 

Το 1997, η Βουλιαγμένη κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο, το κύπελλο Κυπελλούχων, επικρατώντας της Ρόμα σε έναν αξέχαστο τελικό με 7-6. Ο προπονητής της ομάδας, Ευάγγελος Δουδέσης, που παλιότερα ήταν ball boy στον τελικό εκείνο, οδήγησε την ολλανδική εθνική ομάδα των γυναικών στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021.

Ο Δουδέσης, που ήταν προπονητής των Οράνιε τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε την πολοπόλεμος ως παίκτης στην Ελλάδα και στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Ολλανδία για να σπουδάσει. Στην Ολλανδία, έπαιξε για τους Πόλαρ Μπέαρς και αργότερα ανέλαβε την προπονητική της ομάδας γυναικών. Μετά από λιγότερο από δύο χρόνια στην θέση του προπονητή, οδήγησε την Ολλανδία σε έναν συγκλονιστικό τελικό με την Ισπανία, και κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ο Δουδέσης έδειξε ότι οι προπονητές είναι οι κυριότεροι παράγοντες επιτυχίας σε αθλήματα όπως το πόλο και το μπάσκετ. Χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους εξαγώγιμους προπονητές λόγω της αγάπης και του σεβασμού που επιδεικνύει προς τους παίκτες του. Επίσης, εστίασε στην ανάπτυξη των βασικών δεξιοτήτων του αθλήματος και στην αξιοποίηση του χώρου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μέσα από αυτήν την προσέγγιση, κατάφερε να επαναφέρει την Ολλανδία στην κορυφή του πόλο του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ