Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού αθλητισμού

Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού αθλητισμού

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε επιτυχημένα το Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Πολυαθλητισμός και τοπική αυτοδιοίκηση” στην αίθουσα “Μελίνα Μεκούρη” του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο πλαίσιο των εορτασμών των 10 ετών από την ίδρυση της EMCA. Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ομάδων μελών της EMCA και πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη σε αθλητικές υποδομές, τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη δημιουργία άρτιων αθλητικών εγκαταστάσεων και την ενθάρρυνση της συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Ολυμπιακό με τη συνεργασία του Σ.Ε.Φ., του Δήμου Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Το συνέδριο περιλάμβανε ξεχωριστές συναντήσεις κορυφαίων Ευρωπαϊκών πολυαθλητικών συλλόγων καθώς και συζητήσεις για τον πολυαθλητισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στις συζητήσεις αναφέρθηκε η σημασία του πολυαθλητισμού για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και πώς μπορούν να αλληλοβοηθηθούν. Επίσης, συζητήθηκε η πράσινη ανάπτυξη του αθλητισμού και η ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις από τους εκπροσώπους των ομάδων και της Πολιτείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ