Σπάστηκε το παλαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ στους ανδρικούς στίβους

Σπάστηκε το παλαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ στους ανδρικούς στίβους

Ο αθλητής Μίκολας Αλέκνα από τη Λιθουανία έκανε ένα εντυπωσιακό έργο στον σφαιροβολισμό, καθώς ξεπέρασε το παλιότερο παγκόσμιο ρεκόρ στον κλασικό αθλητισμό ανδρών.

Ένα φαινόμενο: Ο Λιθουανός γίγαντας σπάει το ρεκόρ

Ο 21χρονος γίγαντας (1,94 μ.) άφησε τον δίσκο να πετάξει στα 74,35 μέτρα κατά τη διάρκεια αγώνων στη μικρή πόλη Ραμόνα της Οκλαχόμα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 74,08 μέτρων που κατείχε ο Γερμανός Γιούργκεν Σουλτ από το 1986.

Η είδηση ανακοινώθηκε μέσω social media από τη World Athletics, αναμένοντας την επίσημη επιβεβαίωση της επίδοσης, σύμφωνα με την πρακτική όλων των παγκόσμιων ρεκόρ.

Η σπουδαία επίδοση σημειώθηκε στην πέμπτη προσπάθεια και αρχικά μετρήθηκε στα 74,41 μέτρα. Όλες οι προσπάθειές του ήταν άνω των 70 μέτρων.

Ο Μίκολας Αλέκνα είναι γιος του πρωταθλητή της δισκοβολίας Βιργκίλιους Αλέκνα, ο οποίος κέρδισε χρυσό μετάλλιο το 2000 και το 2004, και χάλκινο το 2008.

Παρά τη νεαρή του ηλικία, έχει ήδη κατακτήσει δύο μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, και το 2022 γίνεται ο νεαρότερος πρωταθλητής Ευρώπης στη δισκοβολία. Ο πατέρας του είχε κατακτήσει τον ίδιο τίτλο 16 χρόνια νωρίτερα.

Ο Μίκολας θεωρείται φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ξεχωρίζοντας ως ένα από τα αστέρια που θα λάμψουν στον αθλητικό ουρανό. Ένας Γιουσέιν Μπολτ στον χώρο των ρίψεων.

Πηγή: In.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ