Σαμπαλένκα – Κις 2-1: Γύρισε από την «κόλαση» και μπήκε τελικό το νέο νούμερο 1

Σαμπαλένκα – Κις 2-1: Γύρισε από την «κόλαση» και μπήκε τελικό το νέο νούμερο 1

Με την… αύρα του νούμερο 1 στον πλανήτη, η Αρίνα Σαμπαλένκα πραγματοποίησε μια επική ανατροπή σε έναν ημιτελικό που φαινόταν να μην είχε γυρισμό μετά από 1,5 σετ.

Και αυτό διότι η Αμερικανίδα αντίπαλος της, η Μάντισον Κις είχε φτάσει το σκορ στον επιβλητικά υπέρ της 6-0/4-2. Κι όμως η Λευκορωσίδα κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να πάρει μια μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του τελευταίου Grand Slam της σεζόν, μετά από συνολικά 2 ώρες και 35 λεπτά.

Το παιχνίδι είχε πάρει την «κάτω βόλτα» για την 25χρονη, όταν είδε την Κις να της παίρνει με άνεση το πρώτο σετ με 6-0 σε μόλις 31 λεπτά!

Η Αμερικανίδα που διένυε εξαιρετικό τουρνουά βρήκε δύο μπρέικ έναντι ενός της Σαμπαλένκα μέχρι τα μισά του δεύτερου σετ, γεγονός που της έδωσε ισχυρότατο προβάδισμα νίκης με 4-2. Μάλιστα αφού υπερασπίστηκε το σερβίς της άψογα, έφτασε στο 5-3 και πλέον σέρβιρε για την νίκη.

Εκείνο ήταν το σημείο που «χτύπησε» η Λευκορωσίδα. «Έσπασε» για δεύτερη φορά το σερβίς της Κις, έστειλε το σκορ στο 5-5 και στην συνέχεια με αλλεπάλληλες υπερασπίσεις στο tie break.

Στην διαδικασία αυτή ήταν κυριαρχική, κατακτώντας το με 7-1 και παίρνοντας εκτός από το δεύτερο σετ και την ψυχολογία μαζί της.

Από ένα μπρέικ μοιράστηκαν στο τρίτο και καθοριστικό σετ, με αποτέλεσμα να ξανά φτάσουν σε διαδικασία tie break. Η μόνη διαφορά σε αυτό, ήταν ότι πλέον παιζόταν στους 10 πόντους.

Όλα τα άλλα παρέμειναν ίδια, με την Σαμπαλένκα να το παίρνει με 10-5 και μαζί μια τεράστια πρόκριση στον μεγάλο τελικό του US Open, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Κόκο Γκοφ, αύριο.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ