Περισσότερος κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Πετρούνιας, πέρασε ως δεύτερος στον τελικό στην Αμβέρσα

Περισσότερος κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Πετρούνιας, πέρασε ως δεύτερος στον τελικό στην Αμβέρσα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό στους κρίκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Αμβέρσα, φτάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ο 32χρονος γυμναστής κατέλαβε την δεύτερη θέση στον προκριματικό γύρο των κρίκων με 14,900 βαθμούς, πίσω μόνο από τον Κινέζο Ολυμπιονίκη Γιανγκ Λιου (15,200 βαθμούς). Με αυτήν την επίδοση, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό μαζί με άλλους έξι αθλητές.

Στον τελικό που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, ο Πετρούνιας θα είναι ένα από τα απόλυτα φαβορί για μετάλλιο και για την κατάκτηση της μίας και μοναδικής θέσης που προκρίνεται απευθείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Στον τελικό, ο Πετρούνιας θα αντιμετωπίσει τέσσερις αντιπάλους: τον Αζέρο Σιμόνοφ, τον Αυστριακό Χεκ και τους Αρμένιους Αβετισιάν και Νταβτιάν. Οι υπόλοιποι φιναλίστ έχουν ήδη εξασφαλίσει την ομαδική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν δικαιούνται να διεκδικήσουν επιπλέον θέσεις.

Η κλήρωση καθόρισε ότι ο Πετρούνιας θα είναι ο τρίτος αθλητής που θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του στον τελικό.

Αυτή θα είναι η έκτη φορά που ο Πετρούνιας θα συμμετέχει σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος, έχοντας ήδη κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια και μία 4η θέση στις προηγούμενες συμμετοχές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ