Παγκόσμιο Στίβου: Ο Αναστασάκης προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας (vid)

Παγκόσμιο Στίβου: Ο Αναστασάκης προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας (vid)

Ο Μιχάλης Αναστασάκης πανηγύρισε την πρόκρισή του στον τελικό της σφυροβολίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Βουδαπέστη. Με μια εντυπωσιακή επίδοση 75.76μ. στην τρίτη βολή, ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε την 8η θέση στον προκριματικό γύρο, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στον τελικό που θα διεξαχθεί αύριο (20/8, 18:50).

Ο Αναστασάκης πραγματοποίησε μια δύσκολη προσπάθεια για να προκριθεί. Στην τρίτη βολή του δεύτερου γκρουπ, εκτόξευσε τη σφύρα στα 75.76μ., κατακτώντας την ογδόη θέση και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε με μια άκυρη βολή, κατέγραψε 73.43μ. με τη δεύτερη βολή και κατάφερε να προκριθεί με τη μεγάλη επίδοση της τρίτης βολής.

“Το είχα πολύ στο μυαλό μου. Το δούλευα αρκετό καιρό. Το περίμενα. γιατί είμαι καλά αυτή τη χρονιά”, δήλωσε ο Αναστασάκης. “Ήθελα να κάνω μια καλή βολή. Και στην προπόνηση και στην προετοιμασία βγήκε πολύ καλή δουλειά. Ήθελα να βγει μια καλή βολή. Τώρα στον τελικό ελπίζω να το απολαύσω. Δεν βάζω όρια. Όσο μακριά γίνεται” πρόσθεσε. Όταν ρωτήθηκε εάν ο στόχος του είναι να κάνει έξι βολές, απάντησε: “Μακάρι… Αυτός είναι ο στόχος”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ