Ολυμπιακός επικράτησε επί της Ούιπεστ 7-6 με buzzer beater, προκρίθηκε στο Final 4

Ολυμπιακός επικράτησε επί της Ούιπεστ 7-6 με buzzer beater, προκρίθηκε στο Final 4

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού πέτυχε ακόμα μία σημαντική νίκη, καθώς επικράτησε με 7-6 επί της Ούιπεστ στη Βουδαπέστη, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στο Final 4 του Champions League. Οι “ερυθρόλευκες” πλέον βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου τους με 12 βαθμούς και είναι έτοιμες να πάρουν μέρος στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η αγωνία έφτασε στο κόκκινο, καθώς η Βάσω Πλευρίτου πέτυχε το κρίσιμο γκολ μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, δίνοντας στον Ολυμπιακό την τέταρτη νίκη τους στη φάση των ομίλων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα δυναμικό ξεκίνημα από τις δύο ομάδες, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται ισόπαλη χωρίς τέρματα, μέχρι τη στιγμή που η Χαϊντού άνοιξε το σκορ για την Ούιπεστ. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στην αρχή του δεύτερου οκταλέπτου με την Σιούτη, αλλά η Ούιπεστ ανέκτησε το προβάδισμα με την Αουμπέλι. Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Μαργαρίτα Πλευρίτου, ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό, αλλά η Ούιπεστ βρήκε το γκολ της ανάσας στην εκπνοή του δευτέρου οκταλέπτου.

Η Ούιπεστ αύξησε το προβάδισμα της στο τρίτο οκτάλεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο τέταρτο οκτάλεπτο, η Ούιπεστ κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά η Ξενάκη ξανά έφερε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι ήρθε στα ίσια στην τελευταία φάση, όμως η Βάσω Πλευρίτου πήρε την ευκαιρία και με ένα εκπληκτικό γκολ, χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού προκρίθηκε στο Final 4 του Champions League.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-0, 2-2, 1-2, 2-3

H ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Χαϊντού (περιφέρεια, 3:43)

2ο οκτάλεπτο: 1-1 Σιούτη (περιφέρεια, 7:32), 2-1 Αουμπέλι (π/π, 6:12), 2-2 Μ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 4:48), 3-2 Χαϊντού (περιφέρεια, 0:01)

3ο οκτάλεπτο: 4-2 Μπάξα (π/π, 6:21), 4-3 Ελευθεριάδου (π/π, 5:34), 4-4 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια, 2:18)

4ο οκτάλεπτο: 4-5 Χυδηριώτη (π/π, 7:22), 5-5 Χαϊντού (πέναλτι, 5:43), 5-6 Ξενάκη (φουνταριστό, 5:26), 6-6 Φάραγκο (πέναλτι, 1:12), 6-7 Β. Πλευρίτου (π/π., 0:01)

ΟΥΙΠΕΣΤ (Μάρτον Μπέντζουρ): Μάγιαρι, Αουμπέλι 1, Γκολοπένζα Ν., Χαϊντού 3, Λεντβάι, Βάρο, Μπάξα 1, Φάραγκο 1, Ζέκεντι, Τίμπα, Ίρμες, Νάγκι, Γκολοπένζα Σ..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου 1, Σάντα, Β. Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ