Οι Ρώσοι τενίστες θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως ουδέτεροι

Οι Ρώσοι τενίστες θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως ουδέτεροι

Οι Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το καλοκαίρι ως ουδέτεροι, όπως ανακοίνωσε σήμερα (6/3) η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF).

Η ITF δήλωσε ότι οι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα επιτρέπεται να συμμετέχουν με «ατομική και ουδέτερη ιδιότητα» αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις επιλογής και να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Ολυμπιακός: Χωρίς Γουόκαπ, Λαρεντζάκη κόντρα στη Βίρτους, μέσα ο Γουίλιαμς-Γκος

Η απόφαση της ITF ευθυγραμμίζεται με τις περισσότερες Διεθνείς Ομοσπονδίες (IF) για τη συμμετοχή αθλητών στους Αγώνες του Παρισιού 2024 αυτό το καλοκαίρι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ITF.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, απαγορεύτηκε προσωρινά σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνίζονται διεθνώς. Ωστόσο, το Μάρτιο του 2021, η ΔΟΕ εξέδωσε συστάσεις προς τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες για την επιστροφή αυτών των αθλητών στη διεθνή αθλητική κοινότητα.

Οι ουδέτεροι αθλητές θα αγωνιστούν χωρίς σημαίες, εμβλήματα ή ύμνους. Σημειώνεται επίσης ότι αθλητές που υποστηρίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ούτε και αυτοί που έχουν στενές σχέσεις με τον ρωσικό ή τον Λευκορωσικό στρατό.

Οι τενίστες αγωνίζονται ήδη σε διοργανώσεις ATP/WTA ως ουδέτεροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ