Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η διαφορά του Τσιτσιπά με τους Nαδάλ και Aλκαράθ (vids)

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η διαφορά του Τσιτσιπά με τους Nαδάλ και Aλκαράθ (vids)

Οι Έλληνες λάτρεις του τένις θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Στέφανο Τσιτσιπά να επικεφαλής της Εθνικής ομάδας στο tie με τη Ρουμανία για τα πλέι οφ του World Group 1 του Davis Cup. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων στις 3-4/2/2024.

Η παρουσία του Τσιτσιπά στις αναμετρήσεις με τους Ρουμάνους αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, αναμένεται να κατακλείσει το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων (πρώην γήπεδο ΑΕΚ), όπως είχε συμβεί και με το κλειστό του ΟΑΚΑ στην αρχή του 2023, και θα ηγηθεί της προσπάθειας της γαλανόλευκης.

Ο 25χρονος τενίστας, παρά την κούραση από τα πρώτα τουρνουά που θα αγωνιστεί το 2024 (United Cup, Αυστραλιανό Οπεν), θα δηλώσει συμμετοχή στο tie με τη Ρουμανία και θα ηγηθεί της προσπάθειας της γαλανόλευκης, όπως είχε κάνει στο παρελθόν.

Ο Τσιτσιπάς καλύπτει τα κριτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (2024), ενώ οι Κάρλος Αλκαράθ και Ράφαελ Ναδάλ δεν έχουν τα απαραίτητα κριτήρια συμμετοχής λόγω ελλείψεως συμμετοχής στο Davis Cup.

Σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά, οι Nαδάλ και Αλκαράθ δεν έχουν καλύψει τα κριτήρια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και δεν προλαβαίνουν να εκπληρώσουν τους όρους, μετά την wild card που έδωσε η παγκόσμια ομοσπονδία (ITF) στην Ισπανία για τους ομίλους του Davis Cup του 2024.

Πώς θα καταφέρουν οι δύο τενίστες να αγωνιστούν στον Παρίσι, αφού δεν καλύπτουν τα κριτήρια; Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Ισπανία, ο Αλκαράθ και ο Ναδάλ θα μπορούσαν να αιτηθούν εξαίρεση στη Διεθνή Ομοσπονδία (ITF), όπου ο Αλκαράθ μπορεί να καλύψει την εξαίρεση μέσω της Wild Card που έλαβε η Ισπανία. Από την πλευρά του, ο Ναδάλ μπορεί να επικαλεστεί τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν τους επόμενους μήνες, όσον αφορά στη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ