Ο Τζόκοβιτς δεν προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open – Ο Σίνερ εξασφαλίζει τη θέση του

Ο Τζόκοβιτς δεν προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open – Ο Σίνερ εξασφαλίζει τη θέση του

Μια μεγάλη έκπληξη στη Μελβούρνη καθώς ο Γιάνικ Σίνερ κατάφερε να σταματήσει το αήττητο σερί του Νόβακ Τζόκοβιτς. Μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση, κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 6-1, 6-2, 6-7(6) και 6-3, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open, τον πρώτο Grand Slam τελικό στην καριέρα του.

Ο Ιταλός αθλητής έγινε ο πρώτος από τη χώρα του που φτάνει στον τελικό του Australian Open, ενώ στα 22 χρόνια και 163 ημέρες έγινε ο νεαρότερος φιναλίστ στη Μελβούρνη μετά το 2008 και τον σημερινό αντίπαλό του, τον Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος αθλητής υπέστη την πρώτη του ήττα στη Μελβούρνη μετά από 34 σερί νίκες, από το 2019. Επίσης, ο Σίνερ κατάφερε να κερδίσει τον Τζόκοβιτς για 3η φορά στις τελευταίες τέσσερις συναντήσεις τους, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί έναν αντίπαλο που μπορεί να τον ανταγωνιστεί εναντίον του κάτοχου 24 Grand Slam τίτλων.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός Ιταλός θα εμφανιστεί σε τελικό Grand Slam, έχοντας χάσει μόνο ένα σετ στις πρώτες έξι αναμετρήσεις του στο τουρνουά. Συνολικά, αυτός θα είναι ο 16ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο του (10-4). Ο αντίπαλός του στον τελικό θα καθοριστεί μετά τον ολοκληρωμένο δεύτερο ημιτελικό, όπου ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ θα αναμετρηθεί με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ