Ο Τσιτσιπάς επικράτησε με ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Βαρκελώνης (2-1, video)

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε με ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Βαρκελώνης (2-1, video)

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο tie-break του τρίτου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να νικήσει με ανατροπή τον Αργεντινό Φακούντο Ντίαζ Ακόστα με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 7-6 [8]), εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκρισή του στα ημιτελικά του τουρνουά στη Βαρκελώνη.

Ο Έλληνας τενίστας έδειξε χαρακτήρα στις αποφασιστικές στιγμές του αγώνα, αποτρέποντας ακόμη και δύο match points πριν καταφέρει να φτάσει στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Άρθουρ Φιλς – Ντούσαν Λάγιοβιτς.

Αυτή ήταν η 9η σερί νίκη του στον αγώνισμα, μετά τη νίκη του λίγες ημέρες πριν στο Masters του Μόντε Κάρλο.

Στο παιχνίδι της σημερινής βραδιάς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κινδύνευσε από τον Αργεντινό, ο οποίος προηγήθηκε με 2-1 μετά από ένα break στο τέταρτο γκέιμ. Παρόλα αυτά, ο Έλληνας τενίστας ανταπάντησε στο έκτο γκέιμ, ισοφαρίζοντας σε 3-3, ωστόσο ο Ντίαζ Ακόστα κατάφερε να ανακτήσει το break στο ένατο γκέιμ (5-4) και να κερδίσει το πρώτο σετ (6-4). Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να επαναφέρει την ισορροπία και κατάφερε ένα break στο έκτο γκέιμ, προηγούμενος με 4-2. Στη συνέχεια, κράτησε το σερβίς του και με 6-3 εξάσφαιρισε το σετ, στέλνοντας το ματς στο τρίτο σετ.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς κατάφερε ένα break στο τρίτο γκέιμ (2-1), αλλά στο έκτο ο Αργεντινός αντίπαλός του ανακτούσε το break (3-3). Στο ένατο γκέιμ, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε νέο break (5-4) και σέρβιρε για τη νίκη, αλλά ο Φακούντο Ντίαζ Ακόστα ανταπάντησε και ισοφάρισε σε 5-5. Οι δύο αθλητές οδηγήθηκαν σε tie-break, όπου ο Λατινοαμερικανός είχε το προβάδισμα με 5-2, αλλά ο Στέφανος δεν εγκατέλειψε. Απάντησε με δύο συνεχόμενα mini-breaks για το 5-5 και στον 17ο πόντο πέτυχε νέο mini-break για το 9-8. Στη συνέχεια, σέρβιρε αψηφώντας την πίεση και με 10-8 πήρε τη νίκη.

Απολαύστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη νίκη του Τσιτσιπά επί του Ντίαζ Ακόστα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ